Savisaar ütles teisipäeval erakonna kontoris pressikonverentsil, et umbusalduse algatajail ja toetajail ei piisa oma kava teostamiseks hääli ning nad pole kindlad ka neis häältes, mis neil praegu on.

Savisaar ütles TV-3 uudistele, et tal on andmeid väga mitme inimese kohta erinevates fraktsioonides, kes ei pruugi tema vastu hääletada. “Kui te tähele panete, siis eile või üleeile Res Publica vahetas jälle kaks oma liiget välja, kelle suhtes neil oli kahtlus, et äkki ikkagi inimestel on nii palju arusaamist ja kainet meelt, et nad ei vajuta seda umbusalduse nuppu,” lisas ta. “Minu meelest see, et teisel pool käib niisugune visklemine, pigem näitab et endas ei olda kindlad.”

Res Publica pressiesindaja ütles BNS-ile, et Raivo Kütt ja Ralf Allikvee peavad seoses muude töökohustustega viibima tulevate kuude jooksul suure osa ajast välismaal ning ei saa sellepärast volikogu töös osaleda. Nende asemel on volikogus Kersten Saar ja Indrek Hellerma.

Varem on volikogust lahkunud Res Publica liikmed Andres Aavik ja Jüri Trei ning reformierakondlane Tiina Mägi.

Savisaar tõi näiteks ka Rahumäe põhikooli reformierakondlasest direktori Matti Martinsoni, kes viibiv Madagaskaril puhkusel ja ei pruugi neljapäevaseks volikogu istungiks tagasi jõuda. Tema sõnul sõitis Martinsoni otsima endine abilinnapea Anders Tsahkna, kelle on Savisaare hinnangul väga kibe linnavahetuse vahetamisega.

Reformierakonna pressiesindaja Urmas Krull kinnitas portaalile Delfile, et mõlemad mehed viibivad praegu välismaal, aga et nende telefoninumbrid ei vasta, polevat võimalik nende asukohta ja seal viibimise põhjust välja uurida. Samas väitis Krull, et praeguste andmete kohaselt kavatsevad kõik Reformierakonna fraktsiooni liikmed neljapäevasel volikogu istungil osaleda.

Seda ütles BNS-ile ka Reformierakonna Tallinna piirkonna juht Keit Pentus.

Küll on umbusaldajatel ilmselt olemas sotsiaalliberaal Peeter Kreitzbergi hääl, mees on juba osalenud uue koalitsiooni üle peetavatel läbirääkimistel.

Rääkides liidu võimalikust jätkamisest praeguse koalitsioonikaaslase Reformierakonnaga, ütles Savisaar, et Keskerakond ei pea end vaevama küsimusega, kuidas koostööd jätkata. Tema sõnul läheb Reformierakond ise Keskerakonna juurde küsima, kas viimane on nõus koostööd jätkama.

Üle-eelmisel nädalal esitasid Res Publica 16 liiget umbusaldusavalduse Savisaare vastu, praegu peavad Reformierakond, Res Publica ja Rahvaliit uue koalitsiooni moodustamise läbirääkimisi.