Nimelt on opositsioon detsembris esitanud tänase linnavolikogu istungiks linnapea Edgar Savisaarele arupärimise, kus tahetakse teada, kas linnapea näeb konflikti asjaolus, et TTV saadet "Vaba mõtte klubi" juhib Toomas Lepaga seotud ja tema juhitav Videomeedia-nimeline ettevõte ning samal ajal kuulub Lepp ka ise Tallinna TV nõukogusse.

Oma kirjalikus vastuses toob linnapea Edgar Savisaar välja, et sihtasutuse Tallinna Televisiooni nõukogu liikmed teadsid Lepa määramise ajal tema seotusest Videomeediaga ning koos Lepa valimisega sihtasutuse juhatuse liikmeks olid nad sellise olukorraga nõus.

Savisaar toob välja, et äriseadustik lubab juhatuse liikmel "konkureerida" tema juhitava äriühinguga juhatuse nõusolekul. Erinevalt äriühingutest ei konkureeri sihtasutused aga kolmandate isikutega kasumi maksimeerimise üle ning seetõttu puuduvad sihtasutuste seaduses ka konkurentsipiirangud sihtasutuse juhatuse liikmetele.

"Isegi kui sihtasutuse seadus sisaldaks äriseadustikuga analoogilist konkurentsikeeldu, oleks Toomas Lepa tegevus sihtasutuses kooskõlas seadusega nõukogult saadud nõusoleku tõttu," lisas Tallinna meer.

Samuti juhtis Savisaar tähelepanu korruptsioonivastasele seadusele, mis kohustab ametiisikut huvide konflikti puudutava otsuse arutamisel sellest kohe teavitama teda ametisse nimetanud organit ning loobuma otsuse tegemisest.

"Organ, kes on määranud ametiisiku ühisotsuseid tegeva organi liikmeks, võib määrata teise isiku ametiisiku asendamiseks. Seda korruptsioonivastase seaduse sätet on sihtasutuse nõukogu oma 21. septembri 2012. aasta otsuse vastuvõtmisel ka silmas pidanud ja järginud," ütleb Savisaar oma vastuses.

Toomas Lepa ja Tallinna linna magus koostöö sai alguse juba 2009. aastal, kui Eesti Päevaleht kirjutas, et Lepale kuuluv OÜ Videomeedia väntas Tallinna tellimusel kaks filmi ja lisaks veel terve aasta eetris jooksva saatesarja pealinna tegemistest. Tasu sai Lepa firma toona üle kahe miljoni krooni.

Peale selle on Lepp tootnud ka temale kuuluval kanalil TV14 saadet "Pealinnapilt", mille eest sai ta 2009. aastal Tallinnalt ligi pool miljonit krooni.

2010. aastal said Lepa juhitud Videomeedia toodetud saated aga ligi 2,3 miljoni krooni eest eetriaega.