Edgar Savisaare kommentaar Toobali ja Laasi juhtumile:

"Uuringud näitavad, et täna valiksid pealinna elanikud Tallinna juhtima kindlalt Keskerakonna. Ülejäänud volikogu parteid ei saaks ka kolme peale kokku sama palju hääli kui Keskerakond ning seejuures peaks IRL Tallinna volikokku jõudmiseks oma praegust toetust vähemalt kahekordistama.

Riigis võimu teostavate, kuid Tallinnas opositsioonis olevate jõudude poliitiline arsenal on sedavõrd ammendatud, et nüüd püütakse Keskerakonda kukutada veel ainult justiitsrelvadega.

Teine aspekt on Eesti jõustruktuurides. Tänases ajalehes Pealinn ilmus rahvusvahelise kaliibriga suurärimehe Alexander Kofkini avaldus, milles ta süüdistab otseselt Eesti prokuratuuri tema laimamises. Samuti on rahvusvahelised õiguskaitseorganisatsioonid võtnud tõsiselt menetlusse Keskerakonna kaebused Eestis toimuva poliitiliselt motiveeritud õiguskaitseorganite jälitustegevuse suhtes Eesti jõustruktuuride poolt.

Eesti prokuratuur ja kaitsepolitsei pelgavad põhjusega üha tugevnevat rahvusvahelist tähelepanu nende tegevuse suhtes. Nende asutuste tipud on end aga tänaseks sedavõrd politiseerinud, et neil pole enam tagasiteed neutraalsesse õigussüsteemi.

Kolmandaks soovib prokuratuuripartei IRL suunata Keskerakonda Reformierakonna vastu. Et Keskerakond ise hakkaks nõudma sama resoluutset tegutsemist nüüd ka justiitsminister Kristen Michali suhtes. Vaevalt aga tasub Keskerakonnal sekkuda IRL'i ja Reformierakonna omavahelistesse võimumängudesse. Meie umbusaldame tervet valitsust.

Umbusaldust Kristen Michali suhtes kutsus üles algatama Sotsiaaldemokraat Eiki Nestor, kes aga ise äsja toetas reformiste ESM-i eelnõu seadustamisel. Põhjust on karta, et ka justiitsministri suhtes
võivad tema positsioonid muutuda kui Reformierakond seda soovib."