Delfi uuris Keskerakonnast järele, kas tegu on ikka parteijuhi poolt saadetud sõnumiga või tegi keegi Edgar Savisaare nimel kohatut nalja.

„Vastab tõele. Edgar Savisaar saatis jah inimestele sõnumeid tekstiga “Tõuse ja sära! Vali 104! Sinu Edgar!”,“ kinnitas erakonna peasekretär Priit Toobal, kelle sõnul said sõnumi suurem osa neist mobiiliomanikest, kes oma numbrit ei ole salastanud.

Kampaania eesmärk on Toobali sõnul valimisaktiivsust tõsta. „Täna kell 12 algab eelhääletus ja Edgar Savisaar tuletas meelde, et mida rohkem inimesi valib, seda õiglasem ja tugevam on mandaat neile, kes valituks osutuvad,“ selgitas ta. Keskerakond loeb valimisvõiduks seda, kui kogutakse suurem häältearv kui eelmine kord europarlamendi valimistel.

Kampaania on tellitud läbi Suurbritannia sõnumikeskuse, kust on saadetud varem ka sellised kummalisi sõnumeid nagu “come on into gaza lots of surprises waiting for your sons, the least of which is death. Hamas” (tulge Gazasse, teie poegi ootab ees palju üllatusi, vähim nendest on surm. Hamas — toim.) või “Nazis committed the same crimes your army is committing now in Gaza and as Nazis were brought to justice so will you. Hamas” (natsid panid toime samasuguseid kuritegusid nagu teie praegu Gazas ja natsid toodi kohtu ette, nii ka teie. Hamas — toim.). Seda, kes sõnumi saatis ja milliseid sõnumeid samalt numbrilt on veel saadetud, saab vaadata leheküljelt Who calls me?

Varem on Talinna linnapea saatnud “Tõuse ja sära, mu päikesekiir!” sõnumi Playboy kaanestaarile Anna-Maria Galojanile, keda Savisaar on kiitnud kui politoloogi.