Riigiprokuratuuri pressiesindaja Martin Vallimäe kinnitas, et kaitsepolitsei esitas eile Savisaarele kahtlustuse linna eelarvevahendite kasutamises nii enda kui ka Keskerakonna huvides.

Riigiprokuratuur teatas mõni aeg varem, et kriminaalasjas kogutud andmed annavad aluse Edgar Savisaarele kahtlustuse esitamiseks, mille kohaselt on tegemist linnale eraldatud eelarveliste vahendite kuritarvitamisega kohaliku omavalitsuse volikogu valimisreklaamide valmistamisel 2013. aastal.

Savisaare kaitsja Oliver Nääs on ERR-ile öelnud, et Savisaar on talle kinnitanud, et ei ole Tallinna linna vara omastanud.

Nääsi sõnul on samadel asjaoludel Edgar Savisaare ja erakondade rahastamise järelevalve komisjoni (ERJK) vahel käimas kohtuvaidlus seoses ERJK poolt tehtud ettekirjutusega, kus leiti sarnaselt riigiprokuratuurile, et teavituskampaania asemel oli tegemist poliitreklaamiga ning see vaidlus on praeguseks jõudnud riigikohtusse.

"On selge, et riigiprokuratuuri plaanid toovad kaasa niigi ebamõistlikult pikalt kestnud kriminaalasja jätkuva venimise. Rahapesu episoodi on uuritud juba rohkem kui viis ja pool aastast. Uute kahtlustuste osas alustati menetlust rohkem kui kaks aastat tagasi. Seejuures on eriti küüniline ja pahatahtlik riigiprokuratuuri väide, nagu tingiks asja täiendava venimise Edgar Savisaare eeldus ja ootus, et kahte täiesti eraldiseisvat juhtumit menetletakse koos," kommenteeris Nääs.

2013. aasta kohalike valimiste eelsete reklaamide asjus on kahtlustuse saanud ka praegune Põhja-Tallinna linnaosavanem Raimond Kaljulaid, kes tollal töötas ettevõtjana. Lisaks võib kahtlustuse saada kuni kümmekond linnaametnikku.

Võimalike kahtlustatavatena on ära mainitud Kairi Vaherit. Vallimäe sõnul pole praeguse seisuga Vaherile kahtlustust esitatud.