"Keskerakonna esimees Edgar Savisaar, mitmed juhatuse liikmed ja erakonna liidrid on seisukohal, et tuginedes Eesti Keskerakonna põhikirjale "Simsoni, Ratase ja Repsi" leeri läbi surutud otsus kõrvaldada peasekretäri ametikohalt Oudekki Loone on õigustühine," vahendas avaldust riigikogu liige Peeter Ernits.

"Erakonna peasekretäri kinnitab ametisse erakonna juhatus esimehe ettepanekul, kuid pädevust välja vahetada peasekretär juhatusel ei ole. Esimees juhib tähelepanu asjaolule, et peasekretäri kohusetäitja ametikohta põhikirjajärgselt ei eksisteeri, seega on Jaak Aab endiselt lihtsalt Kadri Simsoni nõunik," märgitakse avalduses.

"Me ei tunnista tänast Simsoni, Ratase ja Repsi ebaseaduslikku seisukohta. Edgar Savisaar ja teised koosolekul osalenud kutsuvad erakonna liikmeid üles avaldama solidaarsust peasekretär Oudekki Loonele.

Erakonna juhatus on täna ulatuslikult ületanud oma volituste piire ja seega kaotanud igasuguse legitiimsuse. Erakonna esimees Edgar Savisaar kutsub kokku Keskerakonna korralise kongressi, kus saaksid osaleda kõik erakonna liikmed. Kongress tuleb korraldada mõistliku aja jooksul, kuid enne selle aasta lõppu."

Keskerakonna juhatus otsustas pühapäeval häältega 9:3 võtta Oudekki Loone peasekretäri kohalt maha, peasekretäri kohusetäitjaks saab Jaak Aab. Samuti lepiti põhimõtteliselt kokku erakorralise kongressi aeg 5. novembril, mil kavatsetakse valida ka esimeest.