"Täna ilmus Maalehes minu intervjuu. Kaks päeva varem saatsid nad mulle läbilugemiseks trükiks ettevalmistatud käsikirja. Niisugune on hea tava ja nii oli ka kokku lepitud. Mina käsikirjas muudatusi ei teinud.
Lehes aga üllatas mind see käsitöö, mis oli tehtud intervjuu viimase lõiguga. Võrrelge käsikirja ja ilmunud intervjuud:" kirjutas Savisaar.

"Küsimus: Kas see (peaministri koht E.S.) on nii tühine ja igav, et te ei võtaks seda vastu? Andsin vastuse küsimusele miks ma end peaministrina praegu ette ei kujutaks. "Sellel kohal aetakse poliitikat, millel ei ole mitte midagi tegemist Eesti rahva edasise arengu ja üldse olemasoluga. Selles mõttes kindlasti. Mina ajaksin hoopis teistsugust poliitikat"."

"See vastus jäeti välja ning seetõttu sai intervjuu lõpetada ajalehele tõenäoliselt palju sobivama vastusega, et ma ei kujuta end peaministrina ette. Kujutan küll, aga ma ei kavatsegi jätkata Rõivase ja Ansipi poliitikat," kirjutas Savisaar.

"Veel üks tähtis vastus on intervjuust välja jäetud. Kui tuletati meelde, et Keskerakond ei ole kaua valitsuses olnud, vastasin selle osale: "Meie ei ole kaheksa aastat võimul olnud. USA demokraadid ei olnud võimul 12 aastat ja Inglise leiboristid olid opositsioonis koguni 18 aastat".
Selle vastuse äratrükkimine käis Maalehele üle jõu. Kui see ei ole poliitiliselt tsenseeritud intervjuu, siis mis see veel on?"

Argo Ideon, intervjuu üks autoritest, selgitas kärpeid leheruumi nappusega. "Teksti sai lõppetapis külje peal kärbitud, nagu see ajalehes ikka käib. Minul autorina oli kahju igast sõnast, mis ei mahtunud, aga lehekülje maht on paraku lõplik suurus," kommenteeris Ideon.