“Erakond on neid usaldanud. Paljud erakonnakaaslased toetasid neid sisevalimistel. On uskumatu, et Kreitzberg, Mikser ja Tõnisson lihtsalt vilistavad sellise usalduse peale,” ütles Savisaar erakonna pressiteenistuse teatel.

Savisaare väitel kumab sellest avaldusest, nagu viimase aja mitmest teisestki väljaastumisest, läbi sallimatus. “Kõik, kes on lasknud ennast valida, peaksid suutma koostööd teha kõigiga, keda erakonnakaaslased on selleks volitanud. Seega saab seda mõista kui soovimatust teha koostööd erakonna nimel ja Eesti huvide eest Euroopas,” märkis Keskerakonna esimees.

Savisaar sõnas, et ei saa kindlasti nõus olla väidetega Keskerakonna valimisplatvormi euroskeptilisusest. Ta lisas, et pärast 14. septembri referendumit on kõigi Eesti erakondade ülesanne leida parimad võimalused ja lahendused, kuidas seista Eesti huvide eest.

“Ja just sellise platvormi koostamiseks oli nii Kreitzbergil kui Tõnissonil ja ka kõigil teistel võimalus teha koostööd, mida nad aga ei kasutanud,” nentis Edgar Savisaar.

Keskerakonna valimiskonverents kinnitab laupäeval erakonna nimekirja, kus kandideerib 12 inimest, kohad täidetakse järgmise tulemuse saavutanud erakonnakaaslastega.

“Tegemist on selgelt poliitilise väljapressimisega, mida vaevalt keegi heaks kiidab. Tasub meenutada, et mitmed rahulolematud erakonnakaaslased on korduvalt üritanud seada tingimusi ja dikteerida teistele, kes võivad nendega ühes nimekirjas kandideerida ja kes mitte,” rääkis Keskerakonna infojuht Evelyn Sepp.

Ta lisas, et erakonnale pole olnud selline käitumine vastuvõetav. “Nii tuleb ka leppida sisevalimiste tulemuste, mitte aga määratud valikutega,” ütles Sepp.

Keskerakonna 12-liikmelisse nimekirja jäävad seoses seitsme taandujaga Vilja Savisaar, Enn Eesmaa, Siiri Oviir, Mart Viisitamm, Ain Seppik, Toomas Alatalu, Marika Tuus, Heimar Lenk, Mailis Reps, Mihhail Stalnuhhin, Kalle Mihkels ja Vladimir Velman.