Kõrgvererõhktõbi ja sellest tingitud vaevused on Keskerakonna liidrit vaevanud juba aastaid.

Näiteks sattus 2003. aasta 22. septembril Tallinna linnapeana ametis olnud Savisaar infarktiga haiglasse. Savisaart raviti toona Tartu Maarjamõisa kliinikus ja ta jätkas taastusravi Pärnu sanatooriumis.

••2005. aasta 19. aprillil käis aga Savisaar Helsingis Soome-Eesti kaubandusassotsiatsioonile loengut pidamas, kus esinemise järel loobus ta pidulikust õhtusöögist ja läks saatkonda kosuma. Arstiabist Savisaar loobus, sest ei pidanud oma seisundit kriitiliseks.

Sama aasta augustis sõitis Savisaar Hiinasse, kus sattus peaministriga kohtumise asemel hoopis haiglasse. Nimelt oli toona majandusministrina ametis olnud Edgar Savisaar teel Shanghaist Pekingisse lennukis minestanud ning ta tuli Hiina peaministriga kohtumise asemel haiglasse toimetada.

Samuti kirjutas toona Eesti Päevaleht, et Savisaare streikiv tervis võis olla põhjuseks, miks ta loobus 2005. aastal planeeritud välislähetusest Luksemburgi.

Jäi koosolekutel magama

Mullu jaanuaris tõi reformierakondlane Valdo Randpere esimest korda välja detaili, mida poliitkuluaarides toona juba ammu sosistati. "Olen Savisaarega koos olnud umbes 50 koosolekul viimase kahe aasta jooksul ja ta on kõigil magama jäänud," kinnitas Randpere toona Kroonikale.

"Savisaar tuleb rahanduskomisjoni istungile, peab kolm minutit vastu ja juba magab," lisas Randpere. "Pea teeb tal tõkk ja tõkk."

Selle aasta alguses oli linnapea kimpus traumaga, kui meer oma kodutalus Hundisilmal lindudele teri ja pekki viies oma jalaluu ära murdis.

“Läksin eile hommikul enne tööle tulekut Hundisilmal oma rasvatihastele ja leevikestele teri ja pekki viima, nagu ma ikka seda olen teinud. Aga ei tea kuidas, läks jalg valesse asendisse ning libisesin ja kukkusin. Muidugi oli valus, aga mitte niivõrd, et ma oleksin koju jäänud. Tulin tööle, valus oli astuda ning jalg oli ka parajalt paistes,” kirjutas Savisaar toona oma ajaveebis.

Uus terviserike

Täna Pärnumaa arvamusliidrite lõunal esinenud Keskerakonna esimeest Edgar Savisaart tabas kerge terviserike, kuid erakonna kinnitusel on praeguseks temaga kõik korras.

"Kõne lõpuosas tundis Edgar Savisaar kerget nõrkust ning pidas paremaks ettekanne lõpetada," teatas erakonna pressiesindaja Taavi Pukk.

Täpsemalt Keskerakonna juhti ja Tallinna meeri tabanud terviserikke kohta Pukk kommenteerida ei soovinud, lisades, et ilmselt oli tegemist õhupuuduse või muu sarnase nähtusega.

Keskerakonna riigikogu fraktsiooni juht Kadri Simson rääkis ERRi raadiouudistele, et Savisaart tabas kõne lõpus ootamatu vererõhulangus, kuid praeguseks on temaga kõik korras. "Ehmatus oli märksa suurem kui tegelik olukord," sõnas Simson.