“Mitte ühedki parlamendivalimised pole möödunud elevuseta, mille tekitavad uued poliitilised jõud, kes riigikokku pürgivad. Niinimetatud “vanad” uued tulijad ei pruugi suuta aga seda emotsiooni välja mängida ning loodetud edu ei saavuta,” rääkis Savisaar.

“Esiteks Kristiina Ojuland ja tema Rahva ühtsuse erakond. Arvestades kui vähe aega on veel valimisteni jäänud, on raske uskuda, et suudetakse kuidagi üllatada. Reformierakonnale ei meeldi mõte Ojulandi parteist aga kindlasti.”

Keskerakonna esimees soovitas tähele tuleb panna ka Isamaaliidust lahkunud Andres Herkelit, kes juhib Vaba Isamaalist Kodanikku. “VIK-i liikmete hulgas on terve hulk endiseid tuntud isamaalasi, kellel on rahva seas ka oma kandepind olemas. Tõsi, iseasi on see, kas nad on nõus ka Riigikokku kandideerima. Neile võib aga kasuks tulla IRL-i ebakindel olukord, kus toetust väga raskelt kasvatatakse ning partei juhtkonnas on suured pinged.”

“Ja loomulikult ei saa me unustada EKRE-t, erakond võttis Euroopa Parlamendi valimistel neli protsenti häältest, mida pole küll palju, kui annab neile lootust minna parlamendivalimistele mandaati püüdma,” lisas Savisaar.

“Keskerakond pole kunagi uusi tulijaid kartnud. Teame väga hästi, et mida rohkem maailmavaateid valijale pakutakse, seda aktiivsemalt peame ise enda eest seisma. Parlamenti uute jõudude lisandumine annaks eelduse, et koalitsioon moodustatakse rohkema kui vaid kahe partneri põhjal,” rõhutas Edgar Savisaar.