„Kunagi andis Juhan Liiv Estoniale oma kuue. Elu on vahepeal edasi läinud. Täna aitab sellest, kui kultuurisõber annab oma hääle,“ kirjutab Savisaar blogis.

Savisaare sõnul on Tallinna linn ikka küsinud linnakodanike arvamust ning kurdab, et teatripiletite käibemaksu tõstmisel ei küsinud riik ei elanikkonna ega ka teatraalide arvamust. „Tallinnal on teine lähenemine, me küsime inimeste arvamust ja arvestame sellega. Ja oleme avatud ka teatrijuhtidele, isegi kui peame nende meelehärmiks arvestama ka teatrikülastajatega,“ nendib linnapea.   „Meie ei vastanda linnateatrit ja kultuurikatelt. Aga muidugi me tahame teada, kumba neist kahest kultuuriehitusest peavad inimesed olulisemaks 2011. aastaks püstitada,“ selgitab Savisaar, lisades, et linnateater on seni valinud mitte väga aruka taktika, püüdes diskrediteerida hääletust ja teatades, et nemad on valmis investeeringust üldse loobuma.

Savisaar kinnitab, et mingeid andmebaase küsitlusega ei koguta ning rõhutab, et taolisi küsitlusi, mille käigus võivad tekkida ka isikuandmete baasid, on tehtud varemgi, ainult siis ei pööranud andmekaitse inspektsioon neile mingit tähelepanu.

Ärge laske ennast eksitada Tallinna volikogu opositsiooni üleskutsetest „propagandaraha” üleandmisest kultuurile, kirjutab Savisaar. “Selle 43 miljoniga, millest nad räägivad, ei ehita valmis ei üht ega teist. Pealegi, see, mida nad nimetavad „propagandarahaks”, läheb tegelikult linnavalitsuse teenindussaalide ülalpidamiseks, Tallinna veebi haldamiseks, aga ka telesaadeteks ja ajalehtede väljaandmiseks. Neid ajalehti loeb küsitluste põhjal 62 protsenti linnaelanikest, järelikult on nende ilmumine inimestele tähtis,” lõpetab linnapea oma blogi sissekande.