"Ebameeldiv on vaadata, kuidas üleriigilise levikuga väljaannetes ajakirjanikud kriminaalseid teemasid – näiteks Hermann Simmi ja Kaur Hansoni kaasust käsitledes ise magusast erutusest värisevad. Selle asemel, et seletada, miks Hermann Simmi tegusid ei avastanud mitte Eesti, vaid välisriikide eriteenistused. Selle asemel, et valgustada, kuidas nii Simm Reformierakonna kui ka Hanson IRLi toetusel kerkisid riigi jaoks ohtlikule positsioonile," rääkis Savisaar.

Simmi ja Hansoni kuritegude tausta avameelsel käsitlusel tuleks tema sõnul ilmsiks parempoolse võimueliidi sügavam dekadents.

"Kui politsei uurib mõne keskerakondlase kinkekaardi asja, kirjeldab meedia seda online-režiimil ja teab sellest kõike. /.../ Aga kuidas on võimalik, et justkui erapooletus meedias jäi kaheksaks kuuks saladuseks ränk pedofiiliajuhtum parempoolsete parteide kõrgete tegelaste ja üleriigiliste valimiskampaaniate ideoloogidega," küsis Savisaar.

"Ja need ei olnud lihtsalt kaheksa kuud, samal ajal toimusid kahed valimised. Kuidas saab keegi veel pärast seda uskuda Eesti uuriva ajakirjanduse erapooletusse ja sõltumatusse. /.../ Nüüd tuleb iga päev uudiseid, kui laia võrgustikuga oli tegu ja kui palju ajakirjanikud sellest teadsid," lisas ta.