"Võtan seda väga isiklikult. Mäletan koostööd Nemtsoviga sellest ajast kui ta oli president Jeltsini asepeaminister. Mõnes mõttes ma olen praegu kui Eesti Nemtsov, juhin opositsiooni nagu tema, tunnen sarnaseid rünnakuid, nagu tundis tema. Ma kujutan oma kogemustest ette kui raske tal oli;" ütles Savisaar.

Savisaar leiab, et see peaks panema mõtlema kõiki neid poliitikuid, kes on Eestis kasutanud viimastel aastatel vihkamist õhutavat retoorikat, millel ei tohiks demokraatlikus riigis olla kohta.

"Ka Eestis on kasutatud Venemaaga sarnaseid poliittehnoloogiaid — kui Venemaal nimetab võim vastaseid USA agentideks, siis Eestis sildistatakse opositsioon Kremli agentideks. Mitte ainult opositsioonipoliitikuid, vaid ka ühiskonnateadlasi ja ajakirjanikke, kes on opositsioonis parempoolse võimuga. Ma väga loodan, et see traagiline sündmus muudab Venemaad ja kainestab ka Eestit," arvas Savisaar.

Eurosaadik Urmas Paet aga ütles, et Edgar Savisaare soov ära kasutada Boris Nemtsovi tapmist, leina ja šokki iseenda võrdlemiseks Nemtsoviga on jahmatav, kohatu ja vale.

"Siin ei ole midagi võrrelda. Kuidas saab üldse millegi sellise peale tulla? Eesti on vaba ühiskond, kedagi ei kiusata taga poliitiliste vaadete tõttu. Pealegi kehtib siiani Keskerakonna koostöölepe Vladimir Putini parteiga," ütles Paet.