"Mina ei kahtle, et Saarti puhul keegi hakkab rääkima, et ta ei ole kompetentne oma ametis. Ma ei näe põhjust formaalsel konkursil siis, kui tegelikkuses parim mees on niigi tunnustatud," ütles Savisaar tänasel linnavalitsuse pressikonverentsil.

"Kellegil siin saalis tegelt ei ole ju küsimust, et kas ta (Saart - toim.) on professionaalne või mitte," lisas Savisaar.

Savisaar kinnitas ka, et Saarti ametisse määramisel ei olnud määravaks tema erakondlik kuuluvus, vaid kompetents.

Abilinnapea Arvo Sarapuu lisas lahkuva mupo juhi Monica Ranna kohta, et olles eelnevalt temaga turge üle vaatamas käinud, tundus Sarapuule, et Rand on sellest valdkonnas huvitatud.

"Mulle tundus, et talle lausa meeldib sellega vaeva näha. Turud on praegu ka sellises seisundis, et kohe-kohe on investeeringud tulemas ja sinna on vaja sellist kaubanduslikku ja energilist hakkamasaamist, milleks Monica Rannal jagub energiat küll ja küll," lisas Sarapuu.

Tallinna linnavalitsus vabastas alates järgmise nädala esmaspäevast, 18. märtsist Tallinna munitsipaalpolitsei ameti juhataja ametikohalt Monica Ranna ning nimetas samast kuupäevast mupo juhiks senise juhataja asetäitja Raik Saarti. Linnavalitsus vabastas Ranna vabastatakse ametist "ametniku algatusel ja isikliku avalduse põhjal". Rand asub aga samast kuupäevast Tallinna Turud direktori ametikohale.

Ametniku algatusel ehk isikliku avalduse alusel vabastas linnavalitsus alates 18. märtsist ametist ka Tallinna keskkonnaameti juhataja Otto Popeli ning nimetas juhataja asendajaks alates samast kuupäevast praeguse juhataja asetäitja Relo Ligi.