Savisaar lausus esmaspäeval ETV „Terevisioonile”, et neljapäevani on mitu päeva ning selle jooksul võivad uue võimuliidu moodustajad omavahel tülli minna. „Kõikide nende seltskondadega on nii, et nad surevad sama hämmastava kiirusega, kui nad sünnivadki,” lausus Savisaar.

Savisaar lausus, et Keskerakonnast ülejooksnud inimesi hoitakse kõrvale. „Praegune seltskond on hirmul, et nad meelitatakse tagasi,” lisas ta.

Kuigi hetkel on nn kolmikliidul volikogus häälteenamus, ei usu Savisaar, et see nii jääb. „Neljapäevani on aega. Praegu olen mina Tallinna linnapea.”

Neljapäeval umbusaldab Tallinna volikogu Edgar Savisaart. Umbusalduse algatas Res Publica.

Pühapäeval algasid Rahvaliidu, Res Publica ja Reformierakonna läbirääkimised Tallinnas uue võimuliidu moodustamiseks. Seni on keskendutud eelarve-küsimustele. Kes peaks Savisaare umbusaldamise läbimineku korral saama pealinna troonile, on veel lahtine. Räägitud on Tõnis Paltsi ja Sven Sesteri kandidatuuridest.

Edgar Savisaar on pidanud koalitsioonipartneri Reformierakonna käitumist väga reeturlikuks, sest veel eelmise nädala alguses toimusid lepitusläbirääkimised. Reformierakond on aga toonitanud, et erinevad vaated Tallinna eelarve koostamisel ei luba Keskerakonnaga samas võimuliidus jätkata.

Savisaar peab koalitsiooni lagunemise põhjuseks Toompeal sündinud vandenõu, mis peaks tegema Andrus Ansipist peaministri ja andma Res Publicale linnapea koha. Seega hakkaks all-linnas ja Toompeal valitsema sama võimuliit.