Varivalimiste projekt on selline algatus, mis pakub Tartu ja Tallinna koolide 14-18. aastastele õpilastele võimalust anda oma hääl eelistatud kandidaadi poolt.

"Lühidalt selline väike valimisteharjutus, et noored saaksid aimu demokraatlikust ühiskonnakorraldusest ja hakkaksid ka valimisealiseks saades valimas käima. Sest praegu käiakse vähe ja sellest edasi minnes peaks üldse hakkama alates 16. eluaastast valida saama nagu Austrias," märgib Lukman oma ajaveebis.

Abilinnapea Kaia Jäppinen saatis koolidele aga kirja, kus märgib, et ei pea õigustatuks ega põhjendatuks nimetatud projekti läbiviimist Tallinna koolides ENL poolt planeeritud viisil ja ajal. "Loodan, et Tallinna haridusjuhid suudavad hoida õppetöö lahus erinevate erakondade ambitsioonidest ning kaitsta oma õpilasi poliitilise tõmbetuule eest. Kutsun teid, head koolijuhid, põhjalikult ENL pakkumist analüüsima ning hoolikalt kaaluma selle korraldamise võimalikkust teie koolis,” kirjutas Jäppinen.

"Savisaar lõi vedelaks ja otsustas oma massiga noortest üle sõita," kommenteerib Lukman Jäppineni kirja. "Soovitatakse tuleval aastal projekti teha unustades ära, et järgmisel aastal pole valimisi."