Üheksa Keskerakonna juhatuse liiget kutsusid esmaspäevaks kokku Keskerakonna juhatuse erakorralise istungi, et arutada leitud garantiikirja. Erakonna juhatus polnud sellele oma nõusolekut andnud ja taolise garantiikirja olemasolu tuli enamikule üllatusena.

Savisaar ega Loone pole garantiikirja küsimust kommenteerinud. Nii Toobal kui Loone on Keskerakonna pikalt venivas sisevõitluses Savisaare lähedased kaasvõitlejad.

Täna tuli siis Savisaarelt vastukutse, et teha erakonna juhatuse istung juba pühapäeval. Istung ei toimu mitte tavalises kohas Keskerakonna kontoris Toompeal, vaid Savisaare sõber Alexander Kofkinile kuuluvas Meritoni hotellis. Plaanis on arutada Keskerakonna finantskohustusi, juhatuse liikmete vastutust ja jagada infot.

Juhatuse koosolekule on oodatud ainult juhatuse liikmed, büroo ja büroo kutsutud ettekandjad.

Hetkel on teada, et Savisaare-kriitilise poole üks esindajatest, Jüri Ratas, ei ole pühapäeval Eestis, viibides Eesti korvpallikoondisega Portugalis. Kas veel keegi Ratase mõttekaaslastest on pühapäeval Eestist eemal, pole hetkel veel selge.

Samuti võib pühapäevane päev mitte sobida Aadu Mustale, kes on praegu välismaal.

Küll aga on pühapäeval tõenäoliselt Eestis Savisaare toetaja Yana Toom, kes nädala sees viibib enamasti kas Brüsselis või Strasbourgis, sest ta töötab Euroopa Parlamendis. Keskerakonna juhatuse istungite ajad tõsteti eelmisel aastal reede õhtu peale, et Toom saaks neil osaleda.

Delfile teadaolevalt ei kavatse suurem osa Keskerakonna juhatuse liikmeid Meritoni hotelli minna. Pühapäevane juhatuse koosolek ei tähenda samuti, et esmaspäevane koosolek ära jääks.

Esmaspäevaks kokku kutsutud juhatuse koosoleku üheks teemaks taheti ka Keskerakonnale finantsauditi tegemist. Savisaare kokku kutsutud koosoleku päevakorras seda pole.