“Meie poolt on kõik valmis,” ütles linnapea nõunik Raimond Kaljulaid Raepressile. “Kui riigikogulased siiralt tunnevad huvi kohtumiste vastu Moskvas, siis meie taha asi pidama ei jää. Pakkusime neile välja, et kohtumine toimuks 6. mail linnavalitsuse Roosikrantsi residentsis.”

Linnapea nõuniku sõnul on viimastel päevadel tekkinud ootamatud komplikatsioonid. Riigikogulased on teatanud, et kohtumine toimub vaid sel juhul kui linna delegatsioon tuleb Toompeale.

“See oli meile üllatuseks,” märkis Kaljulaid. “Kuid me anname neile selle taktituse andeks ja oleme endiselt valmis neid vastu võtma ja rahuldama nende uudishimu. Kui ollakse tõsiselt huvitatud, siis küll nad tulevad.”

Linnapea nõuniku sõnul oleks see ka võimalus saada aimu sellest, milline on elu allpool Toompead. “Eriti Rein Langile, sest ammu ta isegi siin oli. Tema peaks ju teed tundma,” ütles Kaljulaid. “Kui nad ei tule, siis see näitab, et neil ei olnud algusest peale tõsist huvi ja eesmärk oli vaid linnale kohta kätte näidata.”

Edgar Savisaar on varem väljendanud vastumeelsest idee üle, et tal tuleks otsekui minna moskva-visiidil räägitu üle minna „vaibale aru andma”.

“Kui ma tahaksin kuri olla, võiksin väliskomisjonile öelda, et lugege põhiseadust. Minu ülemused on Tallinna linnavolikogus ja oma tegevusest pean ma aru andma neile,” on Savisaar öelnud.