Savisaar lausus Kuku raadios taasiseseisvumise 20. aastapäevale pühendatud intervjuus, et ta tahaks väga loota, et Eesti on kümne aasta pärast paljuski muutunud. Ta lootis, et ei oleks enam massilist lahkumist välismaale ja lahkunud inimesed tuleksid tagasi, et Eestis oleks kõigil piisavalt inimlik elada ja et meil oleks sotsiaalsem valitsus, kes arvestab ka reaalsete inimestega, mitte vaid IMFi või euroga.

Ta pidas vajalikuks ära märkida ka e-valimised, mis tema sõnul kümne aasta pärast on kadunud. "Saame üle sellest püüdest end teistest erinevatena näidata."

Presidendivalimisi kommenteerides lausus Savisaar, et kohtus mõne päeva eest Keskerakonna kandidaat Indrek Tarandiga ja Tarand oli oma edus kindlam kui varem.

Mis puudutab seda, kas sellist Eestit Savisaar tahtiski, siis ta lausus, et ega teist riiki meil ka pole. "See ongi meie riik ja seda riigi tuleb väga oluliselt parandada," ütles Savisaar.

Tema sõnul sõltub vastus sellele küsimusele paljuski ka konkreetsest inimesest, sest osad rõõmustavad välisreiside, majade ja autode üle, mida neil varem polnud. Ent samas on Eestis inimesi jäänud ka selle aja jooksul veerand miljoni võrra vähemaks. Ta tõi uuesti välja tööpuuduse ja väljarände kui olulise probleemi.

Ent ta ka polnud päriselt nõus taolise küsimuse püstitusega. "Meie ettekujutus sellest, millist riiki tahtsime, oli väga ähmane. Osad arvasid, et tahame tugevat iseseisvat riiki nagu Soome või Rootsi. Ent seda vaidlust, kas tahame ida mõjusfäärist lääne mõjusfääri või eelistame iseseisva riigi staatust, neid valikuid me kindlasti ei tajunud piisavalt," lisas Savisaar.