Kuninga õukonnas toimunud kohtumisel tutvustas Salem Altruk minister Savisaarele neid põhimõtteid, millest lähtub Jordaania oma majanduse ja ühiskonnaelu korraldamisel. Ta rõhutas, et mitte kõik araablased ei mõtle nii nagu Osama bin Laden ja temataolised. Alturk kutsus tegema vahet tegema pragmaatiliselt mõtleva Araabia maailma ja äärmusliku Araabia maailma vahel, teatas ministeeriumi pressiteenistus.

Savisaar ja Alturk arutlesid ka erinevate religioonide koostöö võimalusi tänapäeva maailmas, pidades eriti tähtsaks, et paremini mõistetaks üksteise positsioone ja otsitaks ühist keelt ning hoidutaks konfliktidest. Tähtsaks peeti koostööd äriliste ringkondade vahel. Mõlemad pooled avaldasid veendumust, et põlevkivi kaevandamisel ja töötlemisel Jordaanias Eesti abiga võib olla suur perspektiiv.

Minister Savisaar andis võõrustajale üle Eesti Vabariigi president Toomas-Henrik Ilvese kutse Jordaania kuningale Abdullahh IIle külastada 2007. aastal Eestit. Ta tuletas meelde Lennart Meri omaaegset visiiti Jordaaniasse ning avaldas lootust suhete edasiseks tihenemiseks. Savisaar tunnustas Jordaaniat kui Lähis-Ida üht stabiilsemat ja reformimeelsemat riiki, kes teeb head koostööd Euroopa Liiduga (EL). Õukonnaülem Salem Aturk lubas omalt poolt astuda samme, et õukonnas mõistetaks õieti eestlaste püüdlusi ning omavahelises koostöös oleks soodne õhkkond.

Ministrit saatsid visiidil nõunik Heido Vitsur, EL ja rahvusvahelise koostöö osakonna juhataja Helle-Helena Puusepp ning avalike suhete osakonna juhataja Anu Hallik-Jürgenstein.