Lisaeelarve suurendab linnaeelarve üldmahtu 27,7 miljoni krooni võrra ning käesoleva aasta eelarve täpsustatud mahuks kujuneb 7,131 miljardit krooni, teatas Raepress.

„See, et ka käesoleva aasta teine lisaeelarve on kavandatud positiivsena näitab, et linnaeelarve on jätkuvalt tasakaalus ja linn saab oma ülesannetega hakkama.“ ütles linnapea Edgar Savisaar.

Lisaeelarves on kulutuste põhirõhk sotsiaalsel faktoril – sotsiaaltoetusteks eraldatakse täiendavalt ligi 14 miljonit krooni. Olulisi täiendusi saab ka kultuurivaldkond - Tallinna loomaaed saab juurde kolm miljonit krooni, Tallinna filharmoonia 1,2 miljonit krooni ja Birgitta festival 400 000 krooni. Lisavahendeid on planeeritud ka Vene kultuurikeskusele, festivalile Kuldne Mask ja rahvuskultuuride ühenduste liidule Lüüra.

Täiendav rahaeraldus summas 12,5 miljonit krooni on ette nähtud ka ühistranspordi liinivedudeks ning teerajatiste korrashoiuks ette nähtud summa suureneb 3 miljoni krooni võrra.

Lisaeelarvesse on kavandatud ka täiendavaid investeeringuid - Kadrioru pargi kirdetiigi rekonstrueerimiseks, Lasnamäe turu arendamiseks, Kalevi spordihalli remonttöödeks, Pirita spordikeskuse ja Kultuurikatla arendamiseks.

Savisaare sõnul on linnavõimu kohus hoolida igast inimesest ja anda eriti majanduskriisi ajal sotsiaalset kindlustunnet kõigile elanikele. Seetõttu ongi suur osa kulutustest suunatud sotsiaalsfääri.

„Linnaeelarve on jätkuvalt tasakaalus – erinevalt riigieelarvest – ja linn saab oma asjadega hakkama. Teise positiivse lisaeelarve tegemine räägib linna heast rahandusseisust,“ rõhutas Savisaar. „Oleme panustanud eelarvevahendite säästlikku kasutamisse linnaasutustes ja suutnud tagada linnale pandud ülesannete täitmiseks vajalike kulutuste tõrgeteta rahastamise.“

22. juunil kiitis volikogu heaks 29,3 miljoni krooni suuruse esimese positiivse lisaeelarve.