Keskerakond teatas täna, et Eesti Ekspressi poolt tellitud Turu-uuringute omnibussi tulemused ühemõtteliselt toetavad reedel esitletud Saar Polli uuringu tulemusi – Keskerakonna toetajad soovivad Edgar Savisaare jätkamist erakonna esimehena.

„Eks see mind ei üllata," sõnas uuringute tulemusi kommenteerides Edgar Savisaar, "erakonna reitingud näitavad püsivat toetust meie poliitikale, mille lahutamatu osa on ka erakonna tänane esimees."

„Selge on ka see, et erakonna kongress peab väljendama meie toetajate, mitte aga poliitiliste rivaalide seisukohta," lisas Savisaar.

"Keskerakonna toetajatest, keda viimase Turu-uuringute omnibussi järgi oli suisa 33% erakondliku eelistuse omajatest, toetab ülekaalukalt enamus Savisaart – 65% Simsoni 21% vastu,“ kirjutab Eesti Ekspress.

Toodud graafikust nähtub, et Savisaare toetus on kõrgem kõikides valijagruppides: nii eelistavad teda 62% mehi (Simsonit toetaksid 28%), 67% naisi (15%), 15-34-aastased – 76% (15%),35-64-aastased
– 68% (20%), valijad vanuses 65+ - 52% (28%), 43% eestlasi (40%), 85% mitte-eestlasi (4%), 71% Tallinna elanikest (10%), 61% valijaid väljaspool Tallinna (27%). Teiste kandidaatite, kelle seas
nimetati näiteks Jüri Ratast, toetus kõigub erinevates gruppides 3-6% vahel.

Uuringu tulemused näitavad, et Kadri Simsoni toetajaskond on keskmisest suurem naissoost, 25-49aastaste, kõrgharidusega, eesti rahvusest ja Eesti kodakondsusega vastanute seas kõigis regioonides peale Tallinna ja Ida-Virumaa. Veidi ootamatult oli Simsoni toetus kõrgeim ka 65-74aastaste maal elavate inimeste hulgas.

Edgar Savisaare toetus on keskmisest suurem 50-64aastaste ja 74+ vanuseklassi, muust rahvusest ja muu kodakondsusega, alg- või põhiharidusega, Tallinna ja Ida-Virumaa inimeste seas.