Delfi küsis linnapea nõunikult Liina Ojalt, kas vastab tõele ajakirja Kroonika väide, et Tallinna linnapea Edgar Savisaar käis koos Sofja Derjuginaga Nice'is puhkusel ning kui palju reis maksis ja kes reisi eest tasus.

Liina Oja teatas vastuseks: "Neile küsimustele on antud vastus Keskerakonna eilses pressiteates, mis on ilmunud ka Delfis uudisena. Lugege omaenese portaali!"

Delfi juhtis linnapea nõuniku tähelepanu sellele, et Keskerakonna pressiteates polnud linnapea reisi maksumusest ning sellest, kes reisi eest tasus ja kas seda üldse on tehtud, sõnagi. Seepeale teatas Oja, et "Kuna tegu on ilmselt tulevase kohtuasjaga, siis ei ole mõtet seda teemat läbi meedia enam arutada."

Keskerakond saatis täna pressiteate, milles ähvardas kohtuga ajakirja Kroonika, kus ilmus sel nädalal lugu „Tasumata armuarve“, milles räägitakse, et Edgar Savisaar olevat tellinud puhkusereisi, aga arve selle eest jätnud reisibüroole Wris tasumata.

Samuti kirjutas ajakiri, et Edgar Savisaar olevat tellinud sellel reisil 10 000 eurose ilutulestiku, mis samuti olevat maksmata. Kroonika teatel olevat Edgar Savisaar seejuures lootnud rahale, mis pidanuks Keskerakonna kontole laekuma Venemaalt.

Keskerakonna peasekretäri Priit Toobali sõnul saatis reisibüroo Wris ajakirjale Kroonika protestikirja, mille koopia saadeti ka Eesti Keskerakonnale. Reisibüroo Wris kuulub Keskerakonnale lähedale seisvale ärimehele Vjatšeslav Leedole.

"Selles kirjas on öeldud, et Kroonika artikkel sisaldab „ebatõeseid väiteid“ ja „väärtõlgendusi“. Wris ütleb, et Kroonika allikas ei ole usaldusväärne ja „ettevõttel ei ole Edgar Savisaarele mingeid pretensioone“," märgib Toobal.

"Kuna Kroonika ei võtnud midagi ette Wrisi protesti avaldamiseks, siis on Keskerakond ise sunnitud sellega tegelema. Keskerakond soovib teada, millele tugineb Kroonika oma kirjutises ilutulestiku tellimisest Savisaare poolt, samuti ka „lootusest Vene rahale, mis pidi laekuma Keskerakonna kontole“," kirjutab Toobal.

"Keskerakonna büroo teeb Wrisile ettepaneku algatada laimu avaldamise ja levitamise eest Kroonika vastu kohtuasi. Kuna tegu on otseselt valimiseelse perioodiga ja laimatud on nii Keskerakonda, selle esimeest (kes osaleb nendel valimistel riigikogu saadiku kandidaadina) kui ka reisifirmat, siis kavatsetakse hagis olla karm ja järjekindel ning tugineda uue allikakaitse seadusega avanenud võimalustele."