Keskerakonna juhi blogi 6. jaanuari sissekande juures on Scanpixi pilt Mart Laarist ja Andrus Ansipist. „Me ei ole talle seda fotot müünud,“ kinnitas Scanpixi juhatuse esimees Art Soonets Päevaleht Online’ile.

Foto loata võtmisega on Savisaar hoidnud kokku 500 krooni, kuid Scanpix lubab poliitikult selle summa sisse kasseerida.

Art Soonetsi sõnul saadab Scanpix nüüd Savisaarele kirja, kus palutakse tõendada, et pilt on legaalselt soetatud. Kui see nii aga ei ole, siis lubatakse poliitikul pildiraha tagantjärele maksta.

„Meie eesmärk ei ole klienti või tarbijat karistada, vaid kasvatada, nii et pakume talle võimalust end kliendina legaliseerida,“ selgitas Soonets ja täpsustas, et tavaline hind ühe foto eest on 500 krooni.

Edgar Savisaare nõuniku Moonika Batrakova sõnul ei ole ta pildi loata kasutamisest teadlik ja ei oska seega juhtunut kommenteerida.

Edgar Savisaare blogis ei ole ühegi pildi juures autorit märgitud, kuid Scanpixi juhi Art Sooneste sõnul peaks igal pildil vastav viide olema.

Andrus Ansipi ja Maret Maripuu fotosid kasutas Keskerakond veebi riputatud reklaambänneritel.

Keskerakonna peasekretär Priit Toobal ütles esmaspäeval Päevaleht Online´ile, et ministritelt loa küsimist ei peetud vajalikuks, kuna tegu on avaliku elu tegelastega.