Tänasel pressikonverentsil võrdles Savisaar linnavalitsusse sissetungimist Watergate’i skandaaliga.


Temas sõnul ei ole linnavalitsuse töötajad oma ruumidest veel jälitusseadmeid otsima hakanud, aga ei ole välistatud, et neid hakatakse otsima.

Savisaare sõnul toimus linnavalitsuses esimene läbiotsimine 4. detsembril, öised külalised käisid 7. detsembri öösel ja 11. detsembril oli taas läbiotsimine. “Nad on alati teretulnud, kui tulevad päevasel ajal ja koputavad uksele,” pakkus linnapea lahendust.

Keskerakondlasest endine siseminister ja riigikogu kapo-komisjoni liige Ain Seppik ei suutnud uskuda, et pärast öist sissetungi veel üks läbiotsimine korraldati. “Püha taevas,” ohkas Seppik selle peale ning küsis, kes kinnitab, et öisel läbiotsimisel sinna midagi ei toodud?



Savisaare sõnul pole välistatud, et linnavalitsuse tegemiste vastu tunnevad huvi ka maffia ja välisluure ning seetõttu on võimalik, et lähitulevikus kontrollib linnavalitsus, kas nende majja on paigutatud pealtkuulamiseadmeid.


“Asi on läinud massiivseks põhiseaduslike õiguste rikkumiseks,” heitis ta kaitsepolitseile ette.



Ain Seppiku sõnul riivab kaitsepolitsei jälitustegevus kõige enam lihtkodanike õigusi.

Savisaar tsiteeris pressikonverentsil ka läbiotsimisööl valves olnud valvuri seletuskirja.
Valvur oli sissetungijaid hoiatanud, et nende liikumine jäi videolindile ning seepeale öeldi turvamehele, et ta lõuad peaks ja käsku täidaks.