Keskerakonna Tartumaa piirkonna juhatus saatis täna laiali teate sellest, et Tartumaa juhatus toetab üksmeelselt Savisaart. Tartumaad juhib Savisaaarele ustav Peeter Ernits.

"Keskerakonna Tartumaa juhatus jälgib suure murega sündmuste käiku erakonna ladvikus. Oht, et Eesti suurim erakond jaguneb mitmeks, on täna suurem kui eales varem," teatas avaldus.

Tartumaalased tegid ettepaneku, et erakond jääks ühtseks ja et sel aastal toimuks uus kongress erakonna juhi valimiseks.

"Keskerakonna Tartumaa piirkonna juhatus toetab üheselt erakonna loojat ja esimeest Edgar Savisaart," teatas avaldus.

Ka pikalt Savisaarele ustavaks jäänud noortekogu kuulutas end hiljuti erakonna sisevõitluses neutraalseks. Täna saadeti selle kohta avaldus ka kesknoorte meililisti.

Head Keskerakonna Noortekogu liikmed!

Minu poole on pöördunud mitmed murelikud noortekogulased, kellel palutakse avaldada toetust Edgar Savisaarele. Tuletan Teile kõigile meelde, et Noortekogu juhatus otsustas esmaspäeval ühehäälselt jääda erakonna erakorralise kongressi eel neutraalseks pooli valimata. Analoogse avalduse on teinud Keskerakonna Tallinna piirkonna juhid ja linnaosavanemad. See on tehtud ennetavalt selleks, et kedagi ei survestataks (kaasa arvatud Savisaarele) truudust vanduma.

Kui teilt palutakse kellegi toetuseks „kolme tilka verd“, siis palun viidake all olevale juhatuse otsusele:

Keskerakonna Noortekogu juhatus otsustas eile ühehäälselt, et jääb erakonna erakorralise kongressi eel neutraalseks ja pooli ei vali.

Kesknoored rõhutavad, et nad ei sekku erakonna sisetülidesse ning enne kandidaatide selgumist pooli ei vali. Kandidaatide ülesseadmise järgselt koguneb noortekogu juhatus asja arutamiseks,“ ütles Keskerakonna Noortekogu esimees Urmo Saareoja.

Rahulikku meelt

Urmo Saareoja
Keskerakonna Noortekogu esimees & Keskerakonna juhatuse liige