Neljapäeval Kuku raadio saates "Linnatund" kõnelenud Savisaar ütles, et ta ei tahaks uuele peaministrile Taavis Rõivasele hinnagut anda. "Kuigi me oleme opositsioonipartei, siis ma ei ütle, et kõik läheb halvasti," rääkis Savisaar. "Küll jõuab. Ma tahaks, et valitsus ennast rohkem näitaks ja näiteks ka heast küljest."

Savisaare sõnul on Rõivas väga huvitav peaminister. "Jälgige tähelepanelikult tema tegevust ja teil kujuneb oma arvamus tema kohta, ei oleks õige kui mina hakkaksin tema kohta arvamust kujundama," sõnas Savisaar.

Siim Kallas võib veel tagasi tulla

Brüsselist Reformierakonda päästma tulnud ja siis ootamatult lahkunud Siim Kallase vastu pole Savisaarel midagi, kuid ta möönis, et Kallaste perekonnal on siiski Eestis mingisugune vastasrinne.

"See, et neid omade seas perekond Alijeviteks kutsustakse, minu arvate ei kõlba kuskile," kõneles Savisaar. „Siim Kallasel on olnud oma roll Eesti taasiseseisvumisel, sellest tuleb teha omad järeldused."

Siim Kallase tütre Kaja Kallase esimesed käigud poliitikas väärivad Savisaare sõnul tunnustust. "Mina ei kuulu nende hulka, kes neid ei salli ja tahavad neid esinumbri kohalt maha võtta," kinnitas Savisaar.

"Siim Kallas on poliitikas olnud ja ta on paksu nahaga, selles mõttes oli tema ärasõit Brüsselisse mulle küll üllatuseks," tõdes Keskerakonna esimees. "Eestis sellist lahkumist poliitikast ma ei julgeks ennustada. Miks ta peaks ära minema? Ta võib veel tagasi tulla."

Aserbaidžaani NSVd ja kohalikku kommunistlikku parteid juhtis omal ajal Heidar Alijev, kellest sai 1993. aastal ka iseseisva Aserbaidžaani president. Pärast tema surma sai naftarikka riigi presidendiks tema poeg Ilham.