Komisjon andis Tallinna linnapea ametist tagandatud Savisaarele aega summa tasuda 10. detsembriks, kuid viimane seda ei teinud.
ERJK esimees Ardo Ojasalu ütles ERR-ile, et kaalutakse kõiki seaduslikke menetlusvariante, nende hulgas sunniraha rakendamist koos uue tähtaja andmisega. "Kui see jääb jällegi jääb täitmata, siis võib korrata sama juba suurema sunniraha summaga," lisas Ojasalu.

Teine võimalus on Ojasalu sõnul jõustunud kohtuotsus ja ERJK haldusakt anda täitmiseks kohtutäiturile.

Ojasalu ütles, et kolmandaks võimaluseks on erakonnaseaduse alusel pöörduda Keskerakonna poole ja teha ettepanek ettekirjutusega nõutud summa tagastamiseks Tallinna linnale. "On võimalik teha ettepanek Keskerakonnale tagastada keelatud annetus linnale. Kui erakond ei soovi seda teha, siis on ERJK-l võimalik pöörduda asjaomase ministri poole ettepanekuga rakendada ülalviidatud sätet ning sel juhul peetakse täitmata ettekirjutuse osas raha kinni erakonnale riigieelarvest makstava toetuse arvelt."

Maksimaalne võimalik sunniraha suurus on 15 000 eurot. Ojasalu märkis, et ERJK senises praktikas on esmalt määratud sunniraha oluliselt väiksemas rahalises mahus.

ERJK kohustas Savisaart juba 2015. aasta jaanuaris oma ettekirjutusega tagastama keelatud annetus kogusummas 116 642,89 eurot Tallinna linnale ja kõrvaldama puudused Eesti Keskerakonnale esitatud 2013. aasta kohalike valimiste kampaania aruandes ning esitama komisjonile tõendid nende kohustuste täitmise kohta.

Keelatud annetus seisnes Savisaare valimiskampaania kulude tasumises Tallinna linna poolt. Tegemist on "Tallinn liigub" kampaaniaga ning Hiiu staadioni reklaamidega.