Tema sõnul moodustati haridusameti juurde kriisikomisjon ning täna vaadatakse üle kõikide Tallinna lasteaedade mänguväljakute olukord ning koostatakse vastav analüüs, mille alusel töötatakse välja edasine tegevuskava. "Keskendutakse eelkõige vanadele raudkonstruktsioonidele, samuti jälgitakse uute mänguväljakute ohutust," teatas Savisaar Delfile.

"Investeeringuid lasteaedadesse suurendati viimase linna lisaeelarvega. Ma loodan aga siiralt, et ka Eesti riik hakkaks lõpuks ometi lasteasutusesse panustama ning selleks pole vaja rohkem traagilisi õnnetusi Tallinnas ega mujal Eestis," lisas Savisaar.

Järgmise aasta linnaeelarve arutelude käigus oli tema sõnul põhirõhk pandud uute rühmade avamisele, et luua eeskätt uusi sõimekohti. "Kuid nii, nagu igal aastal, nähakse ette ka vahendid jooksvateks remonttöödeks lasteaedades, mis sõltuvalt vajadusest võib olla ruumide remont või õueala koristamine, sõltuvalt konkreetse lasteaia vajadustest," selgitas Savisaar.

Lasteaedade investeeringuteks minev summa on Savisaare sõnul suurem kui käesoleval aastal. Näiteks toimub kahe lasteaia, Kolde ja Vikerkaare, tervikremont, kavas on algatada projekteerimised 26. lasteaia renoveerimise juurdeehitusel ja alustatakse projektiga Läänemere Gümnaasiumi algklasside maja taastamiseks lasteaiaks.

"Mina olen seisukohal, et katkised ja lagunenud nõukaaegsed metallkonstruktsioonid tuleks jala pealt maha lõigata ja eemaldada," teatas Savisaar.

"Ootame ära mänguväljakute olukorra analüüsi tulemused ning lähtudes sellest tehakse vajadusel ka muudatused 2012. aasta eelarve projekti," lõpetas Savisaar.