“Selle taga on ainult Reformierakonna soov kuidagi summutada Toompeal Rein Langi vastu algatatav umbusaldusavaldus ja leida sellele vastukaal all-linnas. Tõepoolest piinlik kui niisuguseid räpaseid poliitilisi mänge mängitakse väikeste laste arvel. Ma ei tea Eestis ühtegi teist parteid peale Reformierakonna, kes kasutab niisuguseid alatuid võtteid,” sõnas Savisaar Raepressi teatel.

Tallinna haridusamet on seisukohal, et see on ilmselge opositsioonipoliitikute valimiseelne populism, millega püütakse üksnes meedias pildile saada ning kuhu on ebaõiglaselt kaasatud just kõige pisemad linnakodanikud ja nende vanemad.

Abilinnapea Kaia Jäppinen on oma tööd teinud väga hästi, seistes nii lasteaiateenuse kvaliteedi, lasteaedade arendamise, investeeringute, õpetajate palkade kui ka õppekeskkonna arendamise eest, leiab pealinna haridusamet.

“Kaia Jäppineni ametiajal on vastu võetud programm „“Lasteaiakoht igale lapsele““ ning tema tegevuse tulemusel investeeriti Tallinna lasteaedadesse ainuüksi 2007. aastal 180 miljonit krooni, mis on märkimisväärselt parandanud lasteasutuste olukorda. Valminud on neli uut lasteaeda, oktoobris avatakse veel üks. Nelja aasta jooksul on loodud üle 3500 uue lasteaiakoha, millega on täna kindlustatud kõik 3-7-aastased lapsed. Abilinnapeana leidis ta lahenduse, kuidas kompenseerida linnaeelarvest riigi poolt selle aasta alguses saamata jäänud 47,7 miljonit krooni. Kõik see kokku on palju enam, kui ükski selle valdkonna abilinnapea varem on suutnud korda saata,“ tõdeb haridusamet.

Pärje Ülavere, Tallinna Alushariduse Juhtide Ühenduse (AHJÜ) esimehe ja Tallinna Lasteaia Kikas juhataja sõnul tuleb enamus lasteaedadest täna eelarvega täiesti rahuldavalt toime.

“Kui riigis on majanduslik madalseis, peavad kõik sellega arvestama. On loomulik, et ka lasteaias tuleb kulutused ümber vaadata, kuid laste jaoks ei tohiks siiski midagi muutuda,“ ütles Pärje Ülavere. “Ühtki pedagoogi me koondama pole pidanud ega kavatse seda ka edaspidi teha. Valverühmasid oleme rakendanud juba mõnda aega, selles pole midagi uut, sest hommikul ja õhtul on laste kohalolek vähene. Kui valverühmas sisustakse laste aeg huvitava ühise tegevusega, on lapsel seal kindlasti toredam olla, kui üksinda oma rühmas. Lisaks annab valverühmi ka nii korraldada, et õpetajad ei peaks koormust kaotama — meil ongi õpetajatel jätkuvalt täiskoormus.”