Endla 12 elamust on Tallinna linnavalitsuse korraldustega üürile antud juba 31 korterit. Praeguse seisuga on kõik korterid antud tagastatud eluruumi üürnikele. Teiste elanike kohta on eelnõud veel koostamisel ning need tulevad järgmistele linnavalitsuse istungitele.

Üür on linna majas 20 krooni ruutmeetrilt pluss kommunaalkulud.

“Endisest pika koridoriga ühiselamutüüpi majast on tänaseks saanud kolme trepikojaga kaasaja nõutele vastav eluhoone,” märkis Raepressile elamumajandusameti projektijuht Mart Miidu. “Esialgsest hoonest on tänaseks alles jäänud vaid kandekonstruktsioonid.”

51 korterist 18 on ühetoalised, 21 kahetoalised, kümme on kolmetoalised ja kaks neljatoalised.

Parema hoone mahu kasutamise eesmärgil ehitati renoveerimise käigus ümber ka maja katusekorrus. “Kuna antud hoonesse on planeeritud majutada sundüürnikud just kesklinna piirkonnast, siis on korterid projekteeritud natuke avaramad kui munitsipaalmajades tavapäraselt,” märkis Miidu. “Seda seetõttu, et ka kesklinna sundüürnike korterid olid üldjuhul suuremad.”

Korterid on kõigi mugavustega ja osaliselt möbleeritud (köögimööbel ja lükandustega esikukapp). Vannitoa põrand ja seinad on kaetud keraamilise plaadiga, põrandal on elektriline põrandaküte.

Hoones on ka fonoluku süsteem. Maja keldrikorrusel on ka 260 m2 äripinda.

Endla tänav 12 hoone oli algselt projekteeritud ja ehitatud ühiselamuks ning ta valmis 1950ndatel.