Keskerakonna ettepanekul kohtusid kolmapäeva õhtul Keskerakonna büroos Keskerakonna ja Rahvaliidu juhid, et arutada poliitilist olukorda ja sellest väljumise võimalusi. Arutelu lõpuks otsustati lähipäevil konsultatsioone jätkata, teatas ETAle Keskerakonna infojuht Evelyn Sepp.

Erakondade liidrid vaagisid parlamentaarseid võimalusi nii uue valitsuskoalitsiooni moodustamiseks kui ka erakorraliste valimiste esilekutsumiseks. Samas tõdeti, et mõlemal valitsuskriisist väljumise variandil on tõsiseid puudusi.

Mõlema erakonna juhid avaldasid kahetsust, et Mõõdukate juhtkond ei ilmunud kohtumisele.

Üksmeelselt leiti, et kolmikliidu poliitika on pankrotis ja selle reanimeerimiseks võimalused puuduvad. Kohtumisel avaldati kahetsust, et kolmikliit surus läbi eelarve, mida peab täitma hakkama juba teine võimuliit ning et peaminister Mart Laar jättis kasutamata tema käsutuses olnud põhiseadusliku võimaluse erakorraliste valimiste esilekutsumiseks.

Kohtumisest võtsid osa Keskerakonna poolt erakonna esimees Edgar Savisaar ja abiesimehed Peeter Kreitzberg ja Sven Mikser. Rahvaliidust erakonna esimees Villu Reiljan ja Riigikogu riigikaitsekomisjoni esimees Tiit Tammsaar.