Sellekohase kirja saatis Savisaar täna Keskerakonna siselisti, vahendab Tallinna TV saade "Meedia keskpunkt".

"Tahan päris kindlasti lükata tagasi võimaluse, et minust saaks Keskerakonn auesimees. Ma pole kunagi huvi tundnud ametikohtade vastu, millel ei saa midagi oma toetajate heaks ära teha. Sellepärast olen Tallinna linnapea, mis on täitevvõimu amet. Leian, et teod maksavad rohkem kui sõnad ja sellepärast mingit auesimeest minust kindlasti ei saa. Sellele kohale ma ei kandideeri, ja sellega pole mõtet rohkem spekuleerida. Kui pakutakse, ütlen ära," lubas Savisaar kirjas ning soovitas kõigil rahu säilitada.

Reedel teatas Kadri Simson oma kandideerimisest erakonna esimeheks ja ütles samas, et kindlasi saaks Edgar Savisaarest tema juhtimise all Keskerakonna auesimees.

Keskerakonna juhi kiri täismahus:

Edgar Savisaar: Rahu säilitamine on hea mõte

Teatan vastuseks Keskerakonna Narva piirkonna esimehe Andrus Tamme pöördumisele kahte asja.

Esiteks, austan iga piirkonna õigust nimetada mistahes ametitesse just neid kandidaate, keda piirkond ise kõige õigemaks peab. Jah, olen kuulnud, et Narva piirkonna esimehele pakuti Simsoni nimetamise eest vastu kohta Tallinnas, Keskerakonna juhatuses. Samuti, et see on Stalnuhhini kättemaks Yana Toomi Ida-Virumaa esinumbriks panemise eest. Ei pea kumbagi usutavaks, kuid sel pole ka tähtsust. Otsuse teevad kongressil delegaadid ise, ja nad on oma valikutes vabad. Kui piirkonna juhatus esindab piirkonna liikmeid, siis on hästi. Kui siin on lahknevus, saavad inimesed hääletada nii, nagu nende süda ütleb. Kongressi päeval mingid bartertehingud nagunii ei kehti.

Teiseks, tahan päris kindlasti lükata tagasi võimaluse, et minust saaks Keskerakonna auesimees. Ma pole kunagi huvi tundnud ametikohtade vastu, millel ei saa midagi oma toetajate heaks ära teha. Sellepärast olen Tallinna linnapea, mis on täitevvõimu amet. Leian, et teod maksavad rohkem kui sõnad ja sellepärast mingit auesimeest minust kindlasti ei saa. Sellele kohale ma ei kandideeri, ja sellega pole mõtet rohkem spekuleerida. Kui pakutakse, ütlen ära.

Kongressini on jäänud veel poolteist kuud. Säilitame muidugi rahu, ja teeme tööd edasi.