"Liiga suur osa Eesti rahvast on juba hääletanud jalgadega ning kümnete tuhandete kaupa lahkunud teistesse Euroopa Liidu riikidesse, kus on rohkem Euroopat. Lahkutakse põhjusel, et meil kodus on Euroopat liiga vähe," rääkis Savisaar, "Eesti ainus võimalus on tuua siia rohkem Euroopat. Selleks, et rohkem Euroopat Eestisse jõuaks, peab Euroopa olema tugevam," teatas Keskerakond.

Keskerakonna esimees rõhutas, et Euroopa peab hakkama jõudma meile ka valdkondades, milles Eesti parempoolne valitsus on püüdnud Euroopat seni eemale hoida. "See on sotsiaalsfäär - tegelemine nälga kannatavate laste ja eakate hooldusega; see on maksupoliitika - astmeline tulumaks; aga see on ka demokraatia - Euroopa prokuratuur, meediaregulatsioon ja ausad valimised."

"Euroopa Liidu tänaseks näoks Eestis on mitmetasandilised maanteemonumendid Mäos, Haljalas ja Kukrusel. Euroopa rahaga on valminud suurepärased jalgrattateed ja tsentraalne kanalisatsioon piirkondades, kust inimesed siiski massiliselt lahkuvad. Euroopa tänane nägu Eestis on betoonist, rauast ja plastikust," ütles Keskerakonna esimees.

"Euroopa nägu, mida meie rahvas Eestis aga veel pole üldse näinud on euroopalik sissetulek, tasakaalus töösuhted, kodulähedane haridus, elu võimalikkus terves riigis ilma isikliku autota, st terves riigis toimiv ühistransport," rõhutas Edgar Savisaar.

Savisaar ütles ka seda, et Keskerakond on ainus erakond, kes saab lubada, et vähemalt üks esindaja järgmises europarlamendis on rahvuselt venelane.

„Europarlament on kindlasti oluline areen, kus Eestis elavad rahvusvähemused peavad olema esindatud. Olukord, et kahes eelmises europarlamendi koosseisus polnud Eestist valitud ühtegi venelast oli kahetsusväärne ja Keskerakond on ainus, kes saab seda sel korral muuta,“ rääkis Savisaar, „ma oletan, et ka sotsid püüavad seda valijatele lubada, aga nende tõenäosus saada kaks mandaati on juba iseenesest minimaalne,“ leidis ta.