Taotluse anda vapimärk Tallinna linnavolikogu esimehele Toomas Vitsutile, tunnustamaks tema aastatepikkust pühendunud tööd ja teeneid Tallinna linna juhtimisel, esitas Tallinna linnapea Edgar Savisaar. Vapimärgi andmise otsustab linnavolikogu, teatas raepress.

Tallinna vapimärk antakse füüsilistele isikutele linnapoolse erilise austusavaldusena. Tallinna vapimärk antakse autasustatavale kätte Tallinna Raekojas Tallinna linna päeval, 15. mail.

Toomas Vitsut on juhtinud Tallinna linnavolikogu alates 2005. aastast, olles taasiseseisvunud Eestis pikima pideva staažiga Tallinna linnajuht. Toomas Vitsuti töö Tallinna linnaorganisatsioonis algas juba 1982. aastal, ta on töötanud kahes linnavalitsuse koosseisus abilinnapeana, juhtides edukalt ettevõtlusega seotud valdkondi.

Tema suureks teeneks võib lugeda Tallinna visiooninõukoja ellukutsumist ning paljude visioonikonverentside korraldamist, millega on algatatud mõttevahetusi Tallinna arengu ja tuleviku olulistes küsimustes. 2009. aastal loodi Toomas Vitsuti algatusel üle-eestiline kultuurilinnade võrgustik, mis on elavdanud koostööd ja kultuurikontakte kohalike omavalitsuste vahel.

Vapimärke on antud alates 1997. aastast, seni on antud välja 19 vapimärki. Tallinna vapimärgi kavalerid on muusikud Neeme Järvi, Eri Klas ning Veljo Tormis, kirjanik Jaan Kross, maalikunstnik Olev Subbi, arhitekt Dmitri Bruns, ühiskonnategelane ja kunstnik Heinz Valk, Eesti Lähimineviku Okupatsioonide Muuseumi rajaja Olga Kistler-Ritso, president Lennart Meri, emeriitprofessor Mati Hint, näitleja Ita Ever, kultuuriajaloolane Jüri Kuuskemaa, poliitik ja ühiskonnategelane Edgar Savisaar, ajakirjanik Urmas Ott, president Arnold Rüütel, Eesti vabadusvõitluse ajaloo, ideede ja rahvuslike põhiväärtuste propageerija Jüri Uppin, lastekirjanik Ellen Niit (Kross), Vana Baskini Teatri kunstiline juht Eino Baskin ja helilooja Arvo Pärt.

Taotlusi vapimärgi andmiseks on õigus esitada linnavolikogu komisjonidel, fraktsioonidel, linnavolikogu ja linnavalitsuse liikmetel ning linna ametiasutustel.