“Linnakassas oli tänase päeva seisuga 40 miljonit krooni,” ütles Savisaar teisipäeval ajakirjanikele.

Sotsiaalvaldkonna eest vastutav reformierakondlasest abilinnapea Anders Tsahkna ütles esmaspäeval, et Tallinnal on tema vastutusalas tekkinud kaheksa miljoni krooni suurune võlg ja olukord on kriitiline.

Tsahkna ütles TV3 uudistesaatele, et linnal ei jätku raha väljamakseteks, milleks ta on lepingutega kohustatud, ning on juba väljamaksetega viivitanud. TV3 andmetel on linn perearstidele võlgu 1,4 miljonit krooni, samas suurusjärgus on maksmata hoolekandelepingute eest.

“Maksmata arvete taga on kindlad põhjused,” ütles Savisaar teisipäeval ja lubas väljamaksete viibimise põhjusi uurida.

Savisaare sõnul ei tasu Reformierakonna poliitikute kriitikat Tallinna eelarvepoliitika suhtes käsitleda koalitsiooni lõhenemisena.

Reformierakondlasest abilinnapea Peep Aaviksoo arvustas teisipäeval Postimehes Keskerakonna esimehe ja linnapea Edgar Savisaare arvamust, nagu tuleks lagunevate tänavate remondile eelistada sotsiaaltoetuste jagamist.

“Palun ärge käsitlege seda kui sisemist sõda. Ma arvan, et Peep Aaviksool on õigus ja ka minul on õigus. Niimoodi peabki vaidlema ja igaüks peab tõstatama oma prioriteete. Vaidlustes selgub tõde,” ütles Savisaar.

Linnapea kinnitas, et ta on positiivselt meelestatud Tallinna Keskerakonna ja Reformierakonna koalitsiooni jätkamise asjus.

“Mulle on viimased kolm aastat sosistatud, et Reformierakond läheb koalitsioonist ära. Minu arvates on see üle paisutatud,” lausus Savisaar.

Reformierakondlasest abilinnapea Peep Aaviksoo ütles ajakirjanikele, et erinevad seisukohad on selleks, et kitsaskohtadele tähelepanu juhtida.

“Tekk on lühike ja nii me seda kisume kord ühele, kord teisele poole. Jutud koalitsiooni lõhenemisest on valed,” sõnas Aaviksoo.