Muu hulgas rääkis Tallinna meeri ametit pidav Savisaar eakatele, et äsja võeti linnvalitsuse istungil vastu 30 miljoni krooni suurune positiivne lisaeelarve, millest pea kolmandik puudutab otseselt või kaudselt pensionäre, vahendas Keskerakonna pressiesindaja.

Erakonna esimees juhtis tähelepanu sellele, et pensionärid peaksid häda korral küsima julgemalt abi omavalitsuse käest. „Seal, kus Keskerakond on võimul, toetatakse eakaid inimesi, aga seal, kus meid pole, ainult räägitakse sellest,” väitis ta.

Edgar Savisaar rääkis ka Eesti poliitilisest olukorrast, öeldes, et parempoolse valitsuse tegevus on viinud kogu riigi taasiseseisvumisaja sügavaimasse kriisi ning orvapartei poolt lubatud pehmet maandumist ja majandusedu jätku ei olnud.

„Meil puudub ka statistika, kui palju inimesi on Eestist lahkunud, vassitakse töötuse protsentidega ning pigistatakse silmad kinni üha kasvava vaesuse ees. Selle asemel mõeldakse välja pseudoprobleeme – tekitatakse ise probleemid, mis siis suure meediakäraga lahendatakse, näitamaks end rahva sõbrana või lausa päästjana. Mida muud oli see trall elektrihinna tõusu üle, kui suur lavastus! Valitsuse kontrolli all olev Eesti Energia teatas, et taotleb elektrihinna tõusu. Seepeale sai peaminister Ansip teatada, et tema ei toeta ja paneb sellele käe ette – sisuliselt pidas seda „debatti“ valitsus iseendaga.”

Opositsioonipartei esimees rõhutas, et olukorras, kus Eestist on lahkunud hinnanguliselt 130 000 inimest, töötuid on endiselt ca 20 protsenti, ning väga paljudele lastele on koolilõuna ainus soe söögikord päevas, ei ole Ansipil õigust väita, et oleme taas kasvu teel ja üha paremaks läheb.

Sotsidega üheskoos edasi

„Keskerakonda on tihti sarjatud selle eest, et hirmutame rahvast olematute asjadega. Ütlesime juba enne kriisi algust, et parempoolne poliitika viib meid paratamatult majandusliku krahhi lävele ja tõusta võivad nii toasooja, elektri, toidu- kui ka tarbekaupade hinnad,” rääkis Savisaar. „Mina ei hakka kedagi seepärast parastama, et nad neid hoiatusi tähele ei pannud. Kutsun hoopis rahvast üles nõudma valitsuselt probleemide tunnistamist ja lahendamist.”

Keskerakonna esimees märkis, et seni viljeletud äärmusliku parempoolsuse aeg on Eestis otsa saanud: „Riigi õhemaks lihvimine peab lõppema ning prioriteedid tuleb ümber muuta. Just seepärast valibki Eesti rahvas märtsikuus endale uue valitsuse. Mul on hea meel, et ka Sotsiaaldemokraatlik Erakond on öelnud välja, et toetab astmelist tulumaksu ning peab vajalikuks muutuseid riigi juhtimises. Keskerakond on tugev, kuid sarnase mõtteviisiga partneri omamine muudab meid veelgi tugevamaks.”

"Reformierakond kardab Keskerakonda just seetõttu, et meie suudame pakkuda seda, mis neil iialgi välja ei tule, meie poliitiline südametunnistus ei saa lubada valitsusel Eesti rahvaga niiviisi käituda,” ütles Savisaar „Nii nagu me seisime pensionäride eest 2008. aastal takistades Ansipi valitsuse salakavalat pensionide vähendamise plaani, teeme me seda ka kevadel valitsust moodustades!”