„USA presidendiks valitud Barack Obama pole veel ametlikult presidendivannet andnud, kuid juba on tal plaan millal ja kuidas Iraagist väed koju tuua,” ütles Savisaar täna erakonna volikogul Kiviõlis.

„Meie valitsus omakorda oskas aga eelmisel nädalal vaid meie Iraagi-missiooni aasta võrra pikendada. Palju olulisemast, millal väed koju tuuakse, ei kuulnud me silpigi.”

Keskerakonna esimees ütles, et kui on vaja välispoliitiliselt rongist eespool tõtata, näiteks Venemaad sõimata, on meie koalitsiooni poliitikud küll mihklid, kui aga tegu on omade sõduritega võõrriigis, oleks kui suu vett täis.

„Ja seda ajal, kui paljud, ka NATO kaaslased on paika pannud vägede väljatoomise tähtaja või juba lahkunud Iraagist,” sõnas Savisaar.

„Teen siinkohal ettepaneku meie riigikogu fraktsioonile mitte toetada missiooni pikendamist, kui me pole saanud koalitsioonilt selgeid vastuseid, millal Iraagist koju tagasi tullakse. Mis siin salata, kohati jääb mulje, et Ansip hoiaks vägesid Iraagis kauemgi veel kui ameeriklased.”