Nagu Keskerakonna peasekretär Priit Toobal on öelnud, peavad Tallinna linnavalitsuse liikmed maksma oma brutopalgast erakonnale viis protsenti. Kõige värskemad Savisaare palgaandmed on pärit 2011. aastast, siis teenis ta aasta peale kokku 38 905,25 eurot. Kui tema palk 2012. aastal ei muutunud, siis oleks ta pidanud iga kuu maksma 162 eurot liikmemaksu. Reaalselt ei laekunud temalt eelmisel aastal erakonna kontole sentigi, selgub erakonna kodulehel olevatest annetuste ja liikmemaksude registritest.

2011. aastal oli Savisaar palju heldem. Enne riigikogu valimisi annetas ta üle 7000 euro ja augustis veel 4000. Pärast seda pole temalt Keskerakonna aruannete kohaselt raha laekunud.

Toobal on erakonnakaaslastele laiali saatnud kirja, milles on ära märgitud inimesed, kes peavad Keskerakonnale oma palgalt andamit maksma. Esimesel kohal oli Toobali kirjas Edgar Savisaar, ent Toobali kirjast hoolimata Savisaar midagi maksnud pole.

Keskerakonna pressiesindaja Taavi Pukk teatas täna õhtul, et Savisaar toetas Keskerakonda 2011. aastal 12 493 euroga, millega maksis ette ka 2012. aasta eest oma kõrgendatud liikmemaksu osa. Sarnast ettemaksu võimalust kasutavad tihti ka näiteks riigikogu liikmed, kellest mõni eelistab tasuda korraga kolme kuu või poole aasta eest oma kõrgendatud liikmemaksu.

5. veebruaril saatis Toobal Savisaarele kirja, milles teatas, et mitmed linnasüsteemis töötavad inimesed on Keskerakonnale liikmemakse võlgu. Toobali nimekirjas olid Marek Jürgenson, Erki Korp, Jaanus Martinov, Johannes Merilai, Otto Popel, Monica Rand ja Reena Tolmik. Popel lahkus töölt omal soovil, Rand viidi teisele töökohale.

Eelmisel aastal ei annetanud aruannete kohaselt Keskerakonnale sentigi ka abilinnapead Taavi Aas ja Arvo Sarapuu. Neil mõlemal jäid viimased annetused aastasse 2011.