Savisaar ütles nõuniku vahendusel BNS-ile, et tema ettekujutuses ei kuulu sellised "mina sinuga ei mängi" avaldused täiskasvanute maailma.

"Kuhu me nii jõuame? Riigikontroll teeb oma tööd, Ansip laseb selle institutsiooni juhti süüdistada edevuses ja rumaluses. Ametiühingud teevad oma ettepanekud, selle asemel, et neid sisuliselt arutada, lastakse teatada, et ametiühingud taotlevad vaid populistlikku tähelepanu ja võitlevad ise töötajate huvide vastu. Tööandjad avaldavad hoolikalt koostatud majanduspoliitilise ettepanekute paketi, seda nimetab peaminister diskussiooni mitte väärivaks," rääkis Savisaar ja lisas, et sellest on raske aru saada.

Tema sõnul tekib küsimus, kellega on Ansip siis koostööd tegema valmis. "Olgu, opositsiooniga mitte. Aga ka ametiühingutega mitte, tööandjatega mitte, riigikontrolliga mitte... Rahvusvaheliste institutsioonide soovitustest ei tehta lihtsalt välja, kehitatakse õlgu," lausus Savisaar.

Ta märkis, et samal ajal, kui Eesti ühiskonnateadlased avaldavad aina sagedamini muret avaliku arutelu sumbumise üle, ütlevad Ansipi valitsuse ministrid, et kellele Eestis elada ei meeldi, mingu ära. "Sellist välistamist pole kellelegi vaja. Mis sellest kasu on? Mitu töökohta see loob? Kas see aitab vähendada vaesust? Kas see on avalikus ametis üldse võimalik?" küsis ta.

Savisaar ütles, et kui peab linnapeana esindama Tallinna huvisid, ei saa ta kellelegi öelda, et keeldub temaga koostööd tegemast, olgu poliitilised erimeelsused millised tahes. Tema sõnul ei pea Eesti inimesed olema pealtvaatajaks neljanda klassi tasemel suhtlemisele.

Ta meenutas Tallinna esindajate teisipäeval toimunud kohtumist Harju reformierakondlasest maavanema Ülle Rajasaluga ning avaldas arvamust, et viimane täidab lihtsalt oma osa valimiskampaanias. "Muidugi oli Ansipi [kolmapäevase] avalduse eesmärgiks võita tähelepanu. Valmiskampaania on selgelt alanud ja see on siis ilmselt Reformierakonna kampaania põhisisu," lausus ta.

Savisaar märkis, et ajal, mil kõik teised - teadlased, ametiühingud, tööandjad ja politiikud - arutavad, kuidas Eesti raskest olukorrast ühiselt välja aidata, arutavad reformierakondlased, kellega valimiste järel koostööd mitte teha. See räägib tema sõnul enda eest.

Ta leidis, et oma äärmusliku poliitikaga on praegune peaminister mänginud ennast kõiki pikalt saates isolatsiooni. "Mina olen temaga küll koostööd teinud ja isegi ühises valitsuses olnud, sel ajal tundus ta veel päris mõistlik olevat. Kui aga keegi täna minult küsiks, kas ma Ansipiga koos luurele läheks, siis püüaks ma diplomaatilise vastuse anda," lisas opositsioonipartei juht.

Ansip teatas kolmapäeval, et Reformierakond ei näe mingeid võimalusi teha Savisaarega tulevikus koostööd. "Me välistame selle variandi täielikult, samamoodi nagu oleme kindlalt vastu astmeliselt tõusva tulumaksu kehtestamisele. Savisaarlik juhtimisstiil Tallinnas on teravas vastuolus ausa, läbipaistva ja tervest mõistusest lähtuva poliitilise kultuuriga," ütles Ansip Reformierakonna pressiesindaja teatel.

Keskerakond ja Reformierakond olid viimati koos võimul 2005. aasta kevadest kuni 2007. aasta riigikogu valimisteni. Järgmised valimised toimuvad Eestis tuleva aasta 6. märtsil.