Elektrirongid peatuvad Sauel 60 korda tööpäevadel, sh 11 korral Keila kiirrong. Sõit Sauelt Tallinnasse kestab tavarongiga 32 ja kiirrongiga 23 minutit, teatas Delfile Elektriraudtee.

Saue linnapea Orm Valtson:“ „Pargi ja reisi“ programmist on räägitud Eestis juba oma 3-4 aastat. Kohalikud omavalitsused Harjumaal ei ole sellest ideest väga aktiivselt kinni haaranud kuigi Euroopas ja põhjamaades on selline lahendus pealinnaregioonis ammu tuntud.

Otsustasime siis mitte ainult jutustada „Pargi ja reisi“ võimalustest vaid probleemi lahendada. Vaatlused on kinnitanud, et üha rohkem Saue linna ja lähiümbruse elanikke kasutab selle parkla võimalusi. Kui alguses olid mõned üksikud autod siis nüüd juba kümmekond.“

„Pargi ja reisi“ süsteemi käivitas Tallinna linn 2007. aasta juulis ja paari aasta jooksul on avatud viis vastava märgistusega parkimiskohta Tallinna erinevates piirkondades. Uut liiklemise moodust kasutavad juba praegu paljud säästliku ja rohelise mõttelaadiga inimesed.

Elektriraudtee ASi juhatuse liikme Kuldar Väärsi sõnul on tulevikus kavas koostöös kohalike omavalitsustega veelgi laiendada „Pargi ja reisi“ süsteemi Elektriraudtee tegevusareaalis.