Sarapuu rääkis, et veel suvel uskus ta Rahvaliidu püsimist, kuid praeguseks on Rahvaliidu fraktsioon riigikogust kadunud ja olukord paraku muutunud.

Keskerakondlase sõnul on Rahvaliit olnud tema parteile oluline partner maaelu- ja regionaalpoliitikas ning koostööd tehti ka valitsuses, kuid minevikku pole mõtet taga nutta ning on aeg mõelda tulevikule.

Sarapuu rääkis, et erakonnale ei piisa ainult heast programmist, sest vaja on ka tugevat juhtkonda ja meeskonda. Ta lisas, et pärast esimees Villu Reiljani ja peasekretär Lea Kiiviti lahkumist need Rahvaliidul paraku puuduvad. „Tuleb tunnistada, et vaid Keskerakond on see jõud, kes suudab reaalselt maarahva eest seista,“ ütles Sarapuu.

Rahvaliitlasi selline jutt mõistagi ei vaimustanud. Hoopis soojemalt võeti vastu Sotsiaaldemokraatliku Erakonna peasekretär Kalvi Kõva, kes rõhutas oma tervituskõnes, et Rahvaliidu püsimine on oluline võitluses Eesti kaheparteiriigiks muutumise vastu.

„Tuleb teha jõupingutusi selle nimel, et järgmises riigikogus oleks sotside kõrval ka Rahvaliidu fraktsioon,” lõpetas Kõva, teenides rahvaliitlaste tormilise aplausi.