Erakondade rahastamise järelevalve komisjon otsustas, et Hiiu staadioni avamise reklaamile kulunud 11 000 eurot tuleb plakatil promotud poliitikute vahel ära jagada ja linnale tagastada, sest tegu oli valimiskampaaniaga.

Sarapuu rõhutas, et otsustas raha tagasi maksta peaasjalikult selleks, et olla endise Tartu linnapea Urmas Kruusega võrdsel pulgal. Nimelt esitati ka reformierakondlasest Kruusele nõue triatlonivõistlust propageeriva plakati eest Tartule raha tagasi maksta, sest plakat kujutas endast ühtlasi Kruuse valimisreklaami. Kruuse on praeguseks raha tagasi maksnud.

"Tahan olla praegu Kruusega võrdne kõikides nendes vaidlustes. On hea näha, et on Kruuse, kellel on täpselt samad asjad, maksis ära, ühiskond ütles, et okei, pole hullu, keegi temaga ei tegele. Mina vaatan, et mis siis minuga juhtub, olen temaga nüüd võrdses seisus," rääkis Sarapuu.

Sarapuu andis mõista, et tema suhtumine otsusesse ei ole muutunud, kuid võrdlus Kruusega on piisavalt oluline, et oma osa nõutud rahast ära maksta. "Oleme võrdsed, aga erakonnad on erinevad," ütles Sarapuu ja lisas, et hakkab nüüd jälgima ühiskonna ja selle institutsioonide edaspidist suhtumist endasse.

Hiiu staadioni plakatil figureerisid lisaks Sarapuule veel linnapea Edgar Savisaar ja endine abilinnapea Jaanus Mutli. Kas nad peaksid Sarapuu eeskuju järgima ja samuti oma osa ära maksma nii? "Praegu igaüks teeb vastavalt sellele, mida ta õigeks peab. Poliitikas on ikka igaüks enda eest. Ma arvan, et minu erakonnakaaslased jälgivad ka, ma arvan, et see võrdlus on see, mis sunnib inimesi mõtlema ühte või teistmoodi," rääkis Sarapuu.