Jäätmekeskus saatis ligi 150 kesklinna korteriühistusele kirja, et Baltic Waste Management OÜ pole lepingut korralikult täitnud, mis on põhjustanud süvamahutite ületäitumist. Leping lõpetati.

Korteriühistud on mures, kuidas edasi? Tänasel linnavalitsuse pressikonverentsil toonitas Arvo Sarapuu, et firmale tehti nüüd ka 7000 eurot trahvi. Lisaks jälgitakse pingsalt, kuidas BWM saab hakkama Nõmmel ja Lasnamäel. Kui ei saa, lõpetatakse ka seal lepingud.

Sarapuu lisas, et prügi vedamata ei jää. "Me ei jäta kesklinna inimesi! Et peaks minema piiluma, kas keegi tuleb seda prügi vedama või ei tule," rõhutas ta ja lisas, et kui sõlmitakse jäätmekeskusega leping, küll siis prügi ka ära veetakse. Ta viitas, et vajalikud teenused saavad osutatud. "Annan oma sõna," lisas Sarapuu. Ühtlasi kinnitas Sarapuu, et täna vabastati ametist jäätmekeskuse juht Martin Gasman.

Tunnike pärast pressikonverentsi saatis seni kesklinnas prügivedu korraldanud Eesti Keskkonnateenused pressiteate, et nad jätkavad. Keskkonnateenuste juhatuse liikme Argo Luude sõnul ei ole vanalinna elanikel ja seal asuvatel ettevõtetel enam vaja muretseda prügisse uppumise pärast. Ta lisas ka, et väide justkui pole neil maa-aluste jäätmekonteinerite tühjendamise võimekus, ei vasta tõele.

Aktiivselt Tallinna prügiprobleemide teemal sõna võtnud Rainer Vakra sõnas Delfile, et tunnustab Tallinna linnavalitsust jäätmekeskuse juhi ametist vabastamisel ning samuti BWM OÜle 7000-eurose trahvi määramise eest. "See on lõpuks hea ja oodatud algus Tallinnas tänapäevase prügiveo taastamisel," lausus ta. "Olen endiselt seiskohal, et parima tulemuse saab Tallinn avatud ja ausa prügihankega, kus osalejatel on võrdsed tingimused. Eesmärgiks peab olema prügiveo teenuse madalam hind ja parem kvaliteet."