SA juht Varro Vooglaid kirjutas majandusaasta aruande sissejuhatuses, et eelmise aasta alguses SAPTK pingutas, et viia läbi laialdane teavituskampaania, tuletades inimestele meelde, kes riigikokku kandideerijate seast surusid rahva enamuse tahte vastaselt läbi kooseluseaduse ja millised kandidaadid olid selle vastu.

SAPTK saatis eelmisel aastal enne riigikogu valimisi laiali 400 000 voldikut, milles tõi nimeliselt välja igas ringkonnas kandideerinud poliitikutest nii kooseluseaduse poolt hääletanud inimesed kui kooseluseaduse vastased. Vooglaid lubas taolisi kampaaniaid jätkata.

"Ainuüksi tõsiasi, et kõige agressiivsemalt meie ühiskonna alusväärtusi ründavad Reformierakond ja sotsid kaotasid valimistel oma enamuse parlamendis, omades seal nüüd endise 57 koha asemel vaid
45 kohta, on oluline saavutus. 40-st saadikust, kes aitasid eelmise aasta sügisel kooseluseadust vastu rahva enamuse tahtmist läbi suruda, osutus tagasivalituks vaid 14 (koos asendusliikmetega 17)," kirjutas Vooglaid.

Ta oli rahul ka sellega, et riigikokku pääsesid EKRE ja Vabaerakond, mis mõlemad olid kooseluseaduse suhtes kriitiliselt meelestatud. "Jõudude uus vahekord parlamendis ei võimalda Reformierakonnal ja sotsidel enam üksnes oma häältega valitsust moodustada ja oma teerullipoliitikat jätkata. Tänu sellele on õnnestunud siiani takistada kooseluseaduse läbisurumise lõpuleviimist ja seeläbi perekonna ja abielu tähenduse õiguslikku moonutamist," kirjutas Vooglaid.

Oktoobris avas SAPTK oma uudiste- ja arvamusportaali OBJEKTIIV.ee. Aasta lõpuks oli Objektiivi külastatud ligi 500 000 korral ligi 200 000 kasutajat.

Annetuste kasvatamiseks käivitas SAPTK septembris püsiannetajate programmi, et panna sihtasutuse tööle stabiilsem rahaline
alus. Programmiga on tänaseks ühinenud juba üle 500 inimese. Võrreldes 2014. aastaga sihtasutuse sissetulek eelmisel aastal vähenes. Sissetulek eraisikute annetustest langes umbes viiendiku võrra.

SAPTK rõhutas oma majandusaasta aruandes, et nad ei ole saanud ühtegi senti toetust ei riigilt, Euroopa Liidult ega üheltki teiselt avalikku
võimu esindavalt struktuurilt, vaid tegutseb üksnes eraisikute annetuste toel.

Eelmisel aastal oli sihtasutuses palgal viis inimest ja nende palgale kulus 78 390 eurot. Juhatuse ja nõukogu liikmetele töötasule koos maksudega kulus 47 565 eurot. Sel aastal lubas SAPTK oma organisatsiooni laiendada.

SAPTK tegi eelmisel aastal ka 60 000 euro suuruse lühiajalise finantsinvesteeringu. Vooglaiu sõnul on tegemist hoiusega, mille pealt teenitakse ka tagasihoidlikku intressi. "Oleme seda raha hoiustanud ning loodame seda peagi kasutada SAPTK oma ruumide soetamiseks ning neis videostuudio sisseseadmiseks, et viia meie uudiste- ja arvamusportaali Objektiiv tegevus uuele tasemele," kommenteeris Vooglaid.