"Juhtunu selgituseks ütlen, et liitusin erakonnaga mõned aastad tagasi, kuna tundsin, et see erakond on Eestis kõige tolereerivam ja suurema sooviga asju ära teha," teatas Sander Kilk kirjalikus kommentaaris.

"Mõni aeg tagasi tuli välja uudis, et erakonna juhiks kandideerib Margus Tsahkna. Mulle on ta ülimalt sümpaatne inimene ja tuli välja, et samasugune maine on tal ka paljude pärnakate seas. Mulle üllatuseks otsustasid paljud inimesed Marguse toetuseks liituda ka erakonnaga ja toetada teda esimehekandidaadina. Seda tehes ei kujutanud inimesed ilmselt ette, et nende minevik kistakse sedamoodi avalikkuse ette. Mul on ausalt öeldes häbi inimeste ees, kes soovisid alustada uut elu (ja on seda juba teinud aastaid ja aastaid tagasi). Paljudel on oma pere ja lapsed. Nooruses tehtud vigade eest seejuures karistus kätte saadud ja kantud," kirjutas Kilk.

Ta kinnitas, et teab vaid ühte inimest liitunute nimekirjas ja kindlasti ei olnud ta teadlik ei tema ega kellegi teise minevikus toime pandud seaduserikkumistest, seega ei oska ta üksikjuhtumeid kommenteerida.

"Samas tekib küsimus, et kui inimene on seaduses nähtud korras kandnud oma karistuse, kas siis kunagi tuleb ka aeg kui nende vead ka andestatakse, või tiritakse elus eksinute nimed veel 50 aastat pärast eksimust avalikkuse ette? Nende inimeste täna tehtud viga oli vaid see, et soovisid natukene aktiivsust üles näidata," teatas Kilk.

"Ja miks andestatakse vaid osadele meie seast meie tehtud eksimused, nagu andestati minu sõbrale Margus Tsahknale tema tehtud viga, mida ta ise kirjeldas kui "tavalist suveõhtut sõpradega"?" pahandas Kilk.