Seoses Silver Meikari sõnade kontrollimiseks algatatud uurimisega Reformierakonna rahastamise asjus, ütles Samost täna Raadio 2 saates "Olukorrast riigis", et isegi prokuratuuril pole ligipääsu sellele, et välja selgitada, mis toimub riigikogu komisjonides.

Komisjoni istungite lindistusi ei väljastatud, kuna leiti, et huvi on ebaproportsionaalne. "Seda kordasid nii põhiseaduskomisjoni reformierakondlasest esimees Rait Maruste kui ka – mis eriti üllatav ja kurja kuulutav – IRL-i kuuluv riigikogu esimees Ene Ergma," ütles Samost. "Nad ütlesid, et arutame küll komisjonis asju, aga ärge lootkegi, et tagantjärele on võimalik teada saada, kes mis positsioonil arutelude käigus oli."

Samost kommenteeris, et ta pole küll seda meelt, et komisjoni istungid peaks avalikud olema, kuid tema hinnangul võiks avalikud olla komisjoni istungi protokollid, kui komisjon pole otsustanud teisiti. Töö varjamises näeb Samost õiguslikku riski ja samuti riski riigikogu mainele, mis niigi pole kõige parem.

Küsimusele, miks pole saadikuid sugugi näha riigikogu saalis, on Samosti sõnul vastatud, et töö käib peamiselt komisjonides. "Nüüd on selgunud, et see töö on salajane," viitas Samost, et nõnda on riigikogu töö varjatud.