Samost kirjutab Põhjarannikus, et presidendikandidaat Siim Kallast on mitme riigikogu fraktsiooni juures välja pakkumas käinud Martin Kukk, kes äsja oli peasekretär ning keda mitmed peavad üheks Reformierakonna fraktsiooni juhtfiguuriks, seega peab Samost võimalikuks, et Kallas on saanud Reformierakonna tuumikust vihje, et tal on erakonna toetus.

Selle versiooni kasuks rääkivat ka asjaolu, et varem Reformierakonna eelistuseks peetud formaalselt parteitu välisminister Marina Kaljurand hakkas mõne nädala eest erakonnast sõltumatut kampaaniameeskonda kokku panema ning sinna näib kuuluvat Euroopa Parlamendi liige Indrek Tarand, kes on tuntud kui Reformierakonna erakordselt mürgine vastane.

„Liigub ka kuuldus, et Kaljurand oli just esmaspäevaks ette valmistanud enda ülespanekust teatamise, mis oleks toimunud välisministeeriumis president Lennart Meri büsti avamisel. Kallase meeskond sai aga plaanist teada ning tegi ennetava käigu, lekitades Postimehe ajakirjanikule Tuuli Kochile info Kallase esmaspäeval laiali saadetavast kutsest kampaania avaüritusele. Nii sai teoks küll büsti, aga mitte kandidaat Kaljuranna ülesseadmine,“ kirjutas Samost.