Samosti sõnul pole põhjust arvata, et sotside teevad järgmistel riigikogu valimistel silmatorkavalt hea tulemuse. Seda võib eeldada hiljutistel kohalikel valimistel tehtud suhteliselt kesisest tulemusest. Samuti ei usu Samost, et mõni partei loob parlamendivalimiste järel Keskerakonnaga valitsusliidu.

Kaassaatejuht ajakirjanik Kalle Muuli nentis poliitolukorrale hinnangut andes, et peaminister Andrus Ansipi juhitav Reformierakond on kaotanud kriitikatalumise võime. Ta selgitas, et Reformierakonna pealiin tõlgendab teistsugust arvamust, eriti aga siis kui see juhtub olema kriitiline, kui rünnakut ning hakatakse järjepidevalt välja tooma põhjuseid, miks kritiseerija jutt tõsiseltvõetav pole. Saatejuhid viskasid seepeale õhku näite „ilusatest silmadest kinnise suu kohal“, viidates rahandusminister Jürgen Ligi poolt parteikaaslasele Kaja Kallasele tele-eetris tehtud märkusele.

Tänane „Olukorrast riigis“ oli aastalõpu erisaade, kuhu oli külla tulnud ka suhtekorraldaja Daniel Vaarik, kes möönis, et tänavune aasta poliitikas ei paistnud kaugemalt vaadates silma eriliste muudatustega, kuid kui vaadata lähemalt, siis on hakanud kerkima hakanud põlvkonnavahetus. Järjest ilmsemaks hakkab muutuma tema hinnangul see, et erakondadel on vaja uusi nägusid, et oma positsioone hoida või parandada.

Rääkides sotside väljavaadetest järgmistel riigikogu valimistel leidis Vaarik, et kui suudetakse tulla välja uute nägudega, siis toob see sotsidele ka edu.