Eaka naise Pärnus elav lapselaps Kristina koos oma kaaslase Juriga hakkasid uurima, mis toimub. Juri lausus venekeelsele Delfile, et avalduse toetuse saamiseks pidi vanaema kirjutama just Fjodorovi juures. Selgub, et ka eelmisel aastal sai eakas naine 100 eurot toetust, millest poole kandis ta pangaülekandega Fjodorovile. Vajadusel saab ülekannet tõestada maksekorralduse koopiaga pangast.

Sel aastal Fjodorov aga helistas ja käskis raha talle otse sularahas üle anda. Eakas naine elab aga linna teises otsas ja tervis on tal kehv. Noored siis ütlesid vanaemale, et see on väljapressimine ja läksid asja uurima. "Hädavaevu suutsime end tagasi hoida, et mehele mitte vastu vahtimist anda. Aga raha on alles," rääkis Juri.

Fjodorovi kabinetis tegid Juri ja Kristina mobiiliga salaja video, kus Fjodorov kirjeldas ausalt, mis toimus.

"Te elasite ka nõukogude ajal, jah? Lähevad mehed kala püüdma, neil on vaja kokku saada. Nagu tollal, nii ka praegu. Nad räägivad - hästi, leiad sealt pensionäri, kes on valmis vaikima, nagu vene keeles öeldakse. Poole annad pensionärile, poole võtad endale. See oli usalduslik vestlus. Ega te ei tahaks, palun, raha võtta... Ametlikku paberit selle kohta ei saa ma teile anda, sest see oli suuline vestlus," rääkis Fjodorov salakaamerasse. Mehe sõnul peale selle ühe pensionäri ta teisi ei leidnud, kellelt pool raha endale võtta.

Juri teavitas sellest ka Vene saatkonda, kus talle öeldi, et toetusest poole vahemehele maksmine on kriminaalne.

Fjodorov ise ütleb, et asjad olid natuke teisiti. "Tal on tervis halb. Ma seletasin, et selleks, et me saaksime talle Vene Föderatsiooni invaliidsusrahasid maksta, peaks ta käima arstlikus komisjonis. Ta lahkus ja mõne aja pärast helistas mulle ja ütles, et raskusastet ei näidata. Ma ütlesin siis, et on võimalik läbida vene arstlik-sotsiaalne ekspertiis, aga on võimalik, et seal tuleb dokumentide koostamise eest mingit raha maksta. Ja ongi kõik," esitas Fjodorov oma seisukoha.

Konkreetset summat Fjodorov oma sõnul ei esitanud. Arstlik komisjon toimub aga septembris Peterburis ja seal tuleb ka dokumendid ette valmistada.

Fjodorov ei mäleta täpselt, kas ta sai eelmisel aastal 50eurose ülekande või mitte. "No praegu ma kardan teile otse öelda. On vaja üle vaadata. Mina sellist ei mäleta," lausus Fjodorov.